Čaj od OVE BILJKE jača vlasi: Moćni PRIRODNI napitak savršen je PROTIV OPADANJA kose, biće još GUŠĆA

M. G. Vesti 08.04.2022 12:23 0

Čaj od ruzmarina pomaže jer čisti začepljene folikule dlake koje neretko dovode do raznih komplikacija.

Čaj od OVE BILJKE jača vlasi: Moćni PRIRODNI napitak savršen je PROTIV OPADANJA kose, biće još GUŠĆA

Shutterstock

Ako ste primetili da u toku pranja kose gubite više vlasi nego inače, nema razloga za brigu. Ovo je uobičajena pojava za prelazne periode u toku godine.

I pored toga, svi žele da imaju gustu i bujnu kosu, raskošne i negovane vlasi, a rešenje se obično nalazi u prirodi. Jedno od njih je i čaj od ruzmarina.

Čaj od ruzmarina pomaže jer čisti začepljene folikule dlake koje neretko dovode do raznih komplikacija. Sve od peruti pa do pojačanog opadanja kose. Ukoliko folikuli ne mogu da dišu slobodno, kosa sasvim sigurno ne može zdravo da raste i da se razvija.

Ovaj napitak iz prirodne je veoma moćan čistač glave i njegova upotreba može da bude od velike pomoći. Očistiće pore i osloboditi folikule, što će rezultirati normalnim rastom jake dlake.

Potrebno je:

- 1 kašika suvog ruzmarina ili 2 kašike svežeg

- 1 kašika suve lavande (opciono)
- 400 ml vode

U ključalu vodu dodajte ruzmarin, ako želite i lavandu. Smanjite temperaturu na minimum, poklopite posudu u kojoj kuvate čaj i ostavite da ključa još tri minuta.

Čaj sklonite sa vatre i ostavite da se u potpunosti ohladi. Kako se čaj bude hladio tako će se na površini pojavljivati tanki masni sloj. Ovo je ulje od ruzmarina, a čaj u ovom trenutku možete procediti.

Posle pranja kose šamponom polako prelijte čaj preko korena kose. Kada dobro natopite koren, isperite čajem ostatak kose.

Skalp masirajte kružnim pokretima nekoliko minuta kako bi koža glave što bolje upila tečnost. Ostavite tako da deluje 20 minuta, pa kosu, ukoliko želite, ponovo isperite mlakom vodom.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading