Zbog novog TRENDA žene se masovno masiraju zamrznutim KRASTAVCIMA: Kozmetičarka za "NAJ ŽENU" otkriva gde GREŠE

Vesti 10.09.2021 11:45 0

Prosto da nema influenserke koja nije probala da ukloni podočnjake sa zamrznuti krastavcem - ali u čemu je zapravo fora

Zbog novog TRENDA žene se masovno masiraju zamrznutim KRASTAVCIMA: Kozmetičarka za "NAJ ŽENU" otkriva gde GREŠE

Printscreen/TikTok

S vremena na vreme, neki TikTok trend veza za negu lica okupira sve bjuti influenserke. Obično su u pitanju neki skupi kozmetički preparati koji neće dati iste rezultate svima koji ih kupe - jer na kraju dana sve zavisi od tipa kože. Međutim, najnoviji hit trik sa zamrznutim krastavcem priča drugu priču!

Masaža zaleđenim krastavcem zaludela je korisnice društvenih mreža, a po svemu sudeći, ova metoda bi trebalo da stimuliše cirkulaciju krvi, ublažava otoke i pruži efekat limfne drenaže.

Zaluđenici na TikToku tvrde da masaža lica smrznutim krastavcima pomaže da se rešite podočnjaka i poboljša teksturu kože. Dok za najbolje rezultate, lice treba masirati ujutru, pre nanošenja kreme kao i uveče isto pre nanošenja kreme.

Šta kažu stručnjaci?

Kozmetičarka Svetlana Orlandić objašnjava za "Naj ženu" da iako krastavac ima mnoge blagodati i može da hidrira lice, za to treba vreme. Time što trljamo zamrznuti krastavac po licu nekoliko minuta dnevno nećemo postići nikakav poseban efekat.

- Možemo da masiramo lice i drugim stvarima kao što su valjak za masažu lica ili kamenjem za masažu lica, samo je bitno da ih pre toga držimo u frižideru kako bi oni bili hladni pre nego što dođu u kontak sa licem - objasnila nam je kozmetičarka Orlandić i dodala da ova vrsta masaže mora da traje najmanje 10 minuta kako bi se dobio željeni efekat.

Komentari (0)
Loading