Hrana koja sprečava OPADANJE KOSE: Jače od bilo kog ŠAMPONA ili preperata, spas vam je na dohvat ruke

Vesti 15.04.2022 09:20 0

Jedna od najstresnijih situacija, jeste kada nam kosa svakog dana sve više opada

Hrana koja sprečava OPADANJE KOSE: Jače od bilo kog ŠAMPONA ili preperata, spas vam je na dohvat ruke

Shutterstock

Svima nam se desilo da je u nekom mometu, naša kosa opadala više nego inače. Jedna strudija objavljena u časopisu ,,The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology'' dokazala je da su ljudi sa proređenom kosom rešili problem tako što su redovno uzimali vitamin C u tabletama. Postoji dosta namirnica koje su prepune ovog delotvornog vitamina, pa je savet sa ih treba što čećše uzimati.

Riba

Sve ribe koje važne za masnije, prebogate su omega 3 kiselinama, vitaminom D i proteinima.  Losos sadrži selen i vitamin B, koji su svi važni hranljivi sastojci za zdravu kosu“, kaže dr Jang.

Ako unesete dovoljno omega-3, ne samo da ćete poboljšati izgled kose, već i celokupno zdravlje.

Jaja

Odličan su dodatak ishrani, jer sadrže biotin, selen i cink koji je antioksidant. Bogati su proteinima što znači da vas neće dovesti do opadanja kose. Otkriveno je da dijete sa niskim sadržajem proteina dovode do gubitka vlasi.

Orasi

Odlična i možda najzdravija grickalica. Snižava holesterol i kontroliše dijabetes. 
- Orasi sadrže hranljive materije koje su važne za zdraviju dlaku i sprečavanje gubitka vlasi, kao što su vitamin E, omega-3 masne kiseline, cink, selen i protein - kaže dr Lisa Jang za Eat This, Not That.

Surutka

Odličan izbor proteina, spas za zdravlje jetre, mršavljenje, za želudac i još mnogo toga. 

Komentari (0)
Loading