Ako želite da nemate DLAKE na LICU i BRADI, nikako se NE depilirajte: Ključne su OVE NAMIRNICE, jedite ih redovno

M. G. Vesti 15.04.2022 19:07 0

Većina žena će se dlaka na bradi rešavati brijanjem i depilacijom, međutim, ovo nije najbolji način da ih se rešite, niti da sprečite njihov rast.

Ako želite da nemate DLAKE na LICU i BRADI, nikako se NE depilirajte: Ključne su OVE NAMIRNICE, jedite ih redovno

Shutterstock

Dlake na bradi noćna su mora svake žene. Ne samo što ih većina doživljava kao nešto neprijatno i estetski neprihvatljivo, već su i veoma uporne, nevezano da li za njihovo uklanjanje koristite pincetu, brijač ili vosak.Međutim, istina je da ovakvim načinom uklanjanja samo doprinosite problemu umesto da ga rešite.

Ukoliko želite da se zauvek rešite neprijatnosti i da napokon zaboravite šta znači svaki dan uzimati pincetu u ruke i prepravljati nesavršenosti, koristite se sledećim metodama.

Koji su uzroci i simptomi pojačane maljavosti kod žena?

Kada govorimo uzrocima pojačane maljavosti žena, potrebno je napomenuti da je to često skup faktora. Pa se tako hirzutizam javlja usled: genetske predispozicije (u 50% slučajeva), hormonskog poremećaja, policističnih jajnika, Kušingovog sindroma (javlja se kada je telo dugo izloženo visokom nivou hormona kortizola, na primer kada ga nadbubrežne žlezde proizvode u prevelikim količinama), upotrebe pojedinih lekova, dijabetesa, tumora, poremećaja rada hipofize, kongenitalne adrenalne hiperplazije (nasledno stanje u okviru kojeg nadbubrežne žlezde proizvode veliku količinu steroidnih hormona), pa čak i izloženosti stresu (u manje od 1% slučajeva).

Kako rešiti problem pojačane maljavosti?

Postoje različiti načini za uklanjanje neželjenih dlačica, kao što su brijanje, izbeljivanje dlačica, uklanjanje prirodnim metodama, zatim različitim preparatima i kremama, čupanje pincetom ili depilacija, ali pošto je ciklus rasta dlake vrlo kratak (samo 7 dana), to sve nisu potpuna rešenja i moraju se ponavljati skoro svakodnevno. 

Vitamin B6

Vitamin B6 sprečava povećano lučenje testosterona koji uzrokuje neželjene dlačice na licu. Konzumiranjem hrane bogate vitaminom B6 kao što su banane, piletina, riba, krompir i lešnik možete smanjiti maljavost na licu.

Šta učiniti ako vam rastu dlake na bradi?

Lečenje hirzutizmom trebalo bi započeti samo ako se može otkriti uzrok. A za to bi se prvo trebalo obratiti ginekologu, koji će prema rezultatima testova i drugih pregleda u slučaju utvrđenih prekršaja propisati adekvatan tretman. Ako se ne otkriju odstupanja od norme, najverovatnije, ginekolog će vas uputiti endokrinologu.

U nedostatku hormonskih problema, jedini izlaz iz situacije je uklanjanje viška dlaka, metodom koja vam najviše odgovara.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading