Frizeri otkrili KOLIKO često je potrebno ŠIŠATI kosu: Krajeve skraćujte REDOVNO, a evo zašto, ne izbegavajte ovu naviku

M. G. Vesti 16.04.2022 17:20 0

Ukoliko ste se pitali da li kosu zaista treba šišati na mesec dana, obratite pažnju na sledeće savete stručnjaka.

kosa

unsplash.com

Sigurni smo da ste barem jednom čuli za ono da kosu treba šišati redovno, odnosno, idealno bi bilo na mesec dana. Međutim, iako ova tvrdnja postoji od vajkada, zapravo je u pitanju mit.

Dakle, ne, kosa neće rasti brže ako je šišate na svakih mesec dana, ali postoji dobar razlog da to ipak radite redovno.

Kako vodeći svetski triholozi tvrde, redovnim šišanjem kosa ne raste brže, već raste zdravija, a idealno je da posetite frizera kada vidite da su vam vrhovi ispucali.

Razlog je veoma jednostavan: ako se ne rešite ispucalih krajeva, dlaka se cepa po dužini i tako nastaje više štete, odnosno, teško je postići željenu dužinu. 

Dakle, redovnom posetom salonu kosu negujete iz korena, a vrhovi se neće raspadati i pucati. Ovo pravilo posebno važi za one koji imaju tanku vlas ili retku kosu.

Na pitanje koliko često se treba šišati, stručnjaci kažu da to zavisi od same teksture kose. Oni koji imaju kovrdžavu kosu trebalo bi da posete frizera na svaka 2 do 3 meseca, a kod drugih zavisi i od brzine rasta kose.

Tako, ukoliko imate pixie bilo bi dobro da frizuru osvežite na svake 3, 4 nedelje, ukoliko imate bob, na svakih nekoliko meseci, a kod duge se ovaj period može produžiti i na četiri meseca.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading