JUTARNJA nega za sjajan ten: Dermatolozi tvrde da je ovo NAJBITNIJE

Vesti 18.04.2022 09:40 0

Ovaj redosled je najbitniji za zdrav ten

Maska

Shutterstock

Dermatološke studije su pokazale da je bez dobrog režima za negu kože, najbitnija za ostatak dana. Ako ovaj deo preskočite, verovatno da ćete osetiti naradnih godina posledice tog zanemarivanja. 
 

Tokom noći na našem licu gomila prljavština i bakterije koje mogu uzrokovati pojavu bubuljica na našem licu, ukoliko ne očistimo lice pre nanošenja šminke.

Preparat za čišćenje

Ako imate masniju kožu, koristite slabije preparate ujutru. Sa druge strane, većini žena je dovoljno i obično umivanje vodom.

Tonik

Nove formule tonika služe za vraćanje balansa pH vrednosti kože i dodavanje vlage koja je izgubljena tokom čišćenja. Najbolje je nanositi ga prstima jer tuferi ili komadi vate upijaju dosta tečnosti.


Serumi

Serumi su lagani i bogati velikom količinom aktivnih sastojaka. Izaberite ih prema tipu vaše kože ili problema sa kojim se borite. Na primer, ako vam koža deluje beživotno, investirajte u serum koji je bogat vitaminom C, a ako želite izravnae sitne bore - peptidi će vam u tome pomoći.

Zaštita sa zaštitnim faktorom 

Krema sa zaštitnim faktorom je uvek obavezna, čak i kada preskočite neke od prethodnih korak. Srećom, postoje mnoge formule koje odlično idu ispod š minke i koje će zaštititi vašu kožu.

VIDEO BONUS

Komentari (0)
Loading