Dobro jutro lepotice! Nanesite JUTARNJU šminku i blistajte tokom CELOG dana

Vesti 14.09.2021 08:10 0

Tmurni dani itekako utiču na naše raspoloženje, ali i na naš celokupan izgled. Stoga nam je često vrlo teško da izgledamo sveže i blistavo na poslu, fakultetu ili u ma kojoj drugoj aktivnosti koju obavljamo tokom dana

Dobro jutro lepotice! Nanesite JUTARNJU šminku i blistajte tokom CELOG dana

Shutterstock

U zavisnosti od toga da li imate svetliji ili tamniji ten, birajte tečni puder koji ćete naneti kao podlogu na svoje lice. Najbolja varijanta koju možete odabrati je kombinacija dva tečna pudera, svetlije i tamije nijanse, dok će u zavisnosti od vašeg tena jedan, odnosno drugi, dominirati. Pudere kombinujte u odnosu 2:1, pomešajte i tako nanesite na lice. Nakon pudera, korektor nanosite na predele kože kod kojih je došlo do depigmentacije, ali i na predeo oko očiju, i to u obliku trougla. Razmažite ga pokretima na gore, kako biste posvetlili i na najbolji način prekrili podočnjake.

Ukoliko želite da vam šminka traje ceo dan, nanesite bazu za senku, ali je ne razmazujte, već je utapkajte na kožu, vodeći se pravilom “manje je više”. Bazu nanesite na ceo kapak, od korena trepavica do samih obrva, ali i na spoljne uglove oka, kako biste posvetleli ceo kapak. Prilikom nanošenja senke, počnite sa bronzerom koji ćete naneti na okruglu rastresitu četkicu i njime naglasiti pregibni deo oka, tako da se ne vidi prelaz. Za senčenje oka možete koristiti i rumenilo koje ćete naneti tik iznad dela oka koji ste osenčali bronzerom, kako biste dali malo svežine oku. Kada proverite da li ste sve boje dobro povezali, pređite na olovku. 

S obzirom na to da je reč o dnevnoj varijanti, birajte braon olovku i nanesite je na sam koren trepavica i između trepavica, kako bi one izgledale gušće i jače. Olovku nanesite i na donji kapak, ali tako što ćete stvoriti blagu senku ostacima razmazane olovke sa gornjeg kapka, da bi vam oči izgledale veće i otvorenije. Olovku ne morate potpuno precizno nanositi, jer ćete je svakako kasnije razmazati četkicom, prstom ili štapićem za uši i tako stvoriti blagi smokey eyes efekat. Na donji deo trepavica ne nanosite mnogo tamne senke, kako vam oči ne bi izgledale umorno. Kada nanesete olovku, četkicom kojom ste naneli bronzer još jednom pređite preko kapaka, da biste ublažili prelaz. Ukoliko vam se senka razmazala, možete je korigovati uz pomoć korektora.

Komentari (0)
Loading