Imate problem sa HORMONSKIM bubuljicama: Ispobajte ove tri prirodne METODE koje PROVERENO rade

Vesti 27.04.2022 10:14 0

Možda će vam trebati više vremena, ali kada budete videli čisto lice, znaćete da se strpljenje isplatilo

Imate problem sa HORMONSKIM bubuljicama: Ispobajte ove tri prirodne METODE koje PROVERENO rade

Shutterstock

Bubuljice nakon puberteta, vrlo često mogu biti izazvane hormonima, a ove male promeni u ishrani i načinu tretiranja kože,mogu da vas reše ove dosadne pojave. 

Studija američke Akademije dermatologije, pokazala je da oko 50 odsto žena između 20. i 30. godine imaju problem sa hormonskim aknama. Takođe, od hormonalnih akni pati i svaka četvrta žena u dobu između 40. i 50. godi

Povećano lučenje sebuma iz lojnih žlezda dešava se zbog hormonskog disbalansa, sebum se skuplja u porama koje se zatvaraju i dolazi do upala pod kožom i javljaju se bubuljice.

Nedelju dana pred menstrualni ciklus često je najgore period za naše lice jer tada dolazi do najvećeg bujanja hormona. 

Žene koje pate od policističnih jajnika, često imaju hormonske akne, jer jajnici proizvode višak androgena, pa zbog toga bubuljice nekontrolisano izbijaju.

Ovim prirodnim metodama možete da tretirare iziritiriano lice i ublažite dalji nastanak bubuljica. 

1. Soda bikarbona 

Umiruje upalne procese i isušuje već postojeće bubuljice. Regulisaće vašu PH vrednost i doprineti manjem lučenju sebuma. Pomešajte sa malo vode i nanesite na lice da odstoji 20 minuta.

2. Limun 

Na ovaj način možete i da posvetilite lice, jer u sebi sadrži askorbinsku kiselinu. Ona takođe dubinski uklanja sve nečistoće sa lica, zbog njenog jakog efekata. 
Uzmite pola limuna i pomešajte sa malo vode, pa zatim tuferom očistite celo lice.

3. Propolis

Najbolji prirodni lek koji odlično deluje na bubuljice. Dovoljno je da samo namažete koju kap na bubuljicu, nekoliko puta dnevno. 

Dermatolozi nas savetuju da više pijemo vode i umanjimo unos kafe, a slatkiše da totalno izbacimo iz jelovnika i ubacimo voće.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading