Ovo je samo još jedna MALA TAJNA, velikih majstora: Evo kako se PRAVILNO skida šminka

Vesti 08.05.2023 13:00 0

Verovali ili ne, ovo pravilo kršite već neko vreme

Ovo je samo još jedna MALA TAJNA, velikih majstora: Evo kako se PRAVILNO skida šminka

Shutterstock

Ako ste jutros naneli samo malo maskare, pudera i sjaja za usne - kada odlučite da skinete sve ovo sa lica, morate da poštujere ovaj određeni redosled!

Prvo se skida šminka sa usna, potom očiju, pa tek onda ide ostatak lica.

Zašto treba da počnite od usana?

Najbolje je prvo skinuti šminku sa usana, nije bitno da li je u pitaju sjaj ili kremasti karmin. Ovaj proizvod ćete verovatno razmazati po licu. Ako ga ostavite za kraj, verovatno će vam biti sve jedno da li je ostalo malo proizvoda na licu ili ne - ali ako odmah krenet od starta odavde, do samo kraja će vam ovaj region biti čist! 

Natopljeni tufer

Tupfer natopljen losionom na bazi ulja za skidanje šminke i nežno pritisnite oči i držite tako minut-dva. Naravno kada sklonite tufer izgledaćete kao "rakun" pa se zato savetuje da štapićem za uši, koji ćete blago da navlažite bebi uljem, pređete delom ipod oka kako biste skinuli ostatak maskare.

Šta raditi sa puderom?

Puder je najbolje skiniti tupferom koji je prethodno natopljen micelarnom vodom. Zatim se umijte i nanestite gel za čišćenje, ako imate masnu kožu. Možete da koristite i losion na bazi ulja ili tonik, a na kraju, na čisto lice nanesite kremu za vaš tip kože.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading