Ako imate problem sa MASNOM KOSOM, ovo su pravi saveti za vas: U ovoj RUTINI leži SPAS od muke!

Vesti 29.04.2023 16:00 0

Niko ne voli da mu je kosa neuredna i masna

Ako imate problem sa MASNOM KOSOM, ovo su pravi saveti za vas: U ovoj RUTINI leži SPAS od muke!

Pexels

Svima se kosa masti iz drugačijih razloga, svakome će pomoći neki drugi savet, adekvatan samo za njih, ali ovo je generalno važi za sve. 

Bilo da vam se kosa brzo masti ili ne, sigurno ste se nekad zapitali koliko često zapravo treba da je perete. Problem nastaje kada od previše pranja dobijete kontra efekat, kako dani prolaze, sve više masti, postaje tamnija.

Stvar jeu tome što svako od nas luči različitu količinu sebuma, zato se nekome kosa masti brže, a nekom sporije. Na to utiču genetika i hormoni - kaže dermatolog Paradi Mirmirani za Business Insider. 

Ovo su neki saveti koji će vam pomoći da na postepen način, rešite ovaj problem.

1. Nađite pravi šampon

Veoma bitnu ulogu igra, koji šampon svakodnevno koristite. Morate da odratite pažnju kako vaša kosa reaguje, i na taj način da joj prilagodite baš onaj koji apsolutno samo njoj odgovara. 

2. Izbegavajte regenerator za kosu

Svi smo već navikli da stavljamo regenerator na krajeve kose, ali ako nisu baš toliko suvi, pokušajte da ga izbegnete. Masnoća koju naša kosa poseduje, dovoljna je za njeno omekšanje. A ako dodate tretman koji vrši istu funkciju, efekat će biti apsolutno isti.

Nađite šampon koji regeneriše kosu od korena kose pa do vrha.

Ako imate problem sa MASNOM KOSOM, ovo su pravi saveti za vas: U ovoj RUTINI leži SPAS od muke!

Shutterstock

 

3. Izbegavajte često pranje

Nađite neki prirodan šampon, jer prejaki destabilizuju proizvodnju sebuma. Kao što je gore već navedeno, ako možete da izbegnete par dana pranja kose, onda to i uradite. Videćete da će se kosa postepeno navikavati i oporavljati sama od sebe. 

4. Često se šišajte

Ovo je takođe jako bitno. Duga kosa vam je bez ikakve vrednosti ako vam je ona oštećena i iskrzala. Kosa koja se neredovno šiša ima suve i ispucale krajeve koji na svoj način iritiraju i teraju nas da ih stalno diramo rukama, što opet veoma masti kosu. 

Komentari (0)
Loading