Rešite se podočnjaka za tili ČAS na PRIRODAN način: Ako stavite kesice od OVIH čajeva preko očiju desiće se ČUDO

Vesti 16.05.2023 07:40 0

Ima nekoliko razloga zašto se pojavljuju, a najčešći uzroci su nespavanje, manjak vitamina i nuspojava alergijske reakcije. Međutim, postoje prirodni lekovi protiv podočnjaka koji ih mogu ublažiti

Rešite se podočnjaka za tili ČAS na PRIRODAN način: Ako stavite kesice od OVIH čajeva preko očiju desiće se ČUDO

Shutterstock

Koža ispod očiju najnežnija je i najtanja pa se na njoj najpre pojavljuju znakovi umora. Iako je najbolje sredstvo protiv podočnjaka dovoljno sna, mogu pomoći i prirodni "lekovi".

Čaj

Umivanje hladnom vodom je prva pomoć, a za bolje rešenje na oči stavite dve ohlađene vrećice zelenog ili crnog čaja i držite ih 20 minuta. Zbog visoke koncentracije teina, ovi čajevi smanjuje otoke, dok biljni čajevi poput kamilice sadrže supstance koje smiruju upalu i crvenilo.

Voće i povrće

Jabuka je takođe odlično rešenje za natečene oči. Ohladite je u frižideru i stavite kriške preko očiju da odstoje 10 minuta. Tanin iz jabuka ima protivupalna svojstva i pomaže smanjenju otečenosti, a isto važi i za krastavac. Hladne kriške krastavca držite na zatvorenim očima najmanje 10 minuta.

Belance

Kao prirodni facelifting služi i belance. On se koristi kao maska za zatezanje kože jer sprečava nastajanje bora. U činiji izmiksajte nekoliko belanaca da se stvrdnu, četkicom nanesite smesu ispod očiju, ostavite nekoliko minuta pa isperite vodom. Koža će sigurno zablistati.

Bademovo ulje

A ako se podočnjaci često pojavljuju, nabavite bademovo ulje i nežno ga nanosite oko očiju svakog jutra i večeri, piše "24 sata".

Komentari (0)
Loading