Profesionalna ŠMINKERKA kaže da zbog ove GREŠKE izgledamo starije: Žene koje imaju više od 50 NIKAKO ne smeju da preskoče jedan korak dok se šminkaju

M. G. Vesti 10.05.2022 12:37 0

Šmikanje je ritual u kom mnoge dame istinski uživaju, ali onima koje su zagazile u šestu deceniju preporučuje se da obrate pažnju na sitne greške koje mogu "dodati" godine.

Profesionalna ŠMINKERKA kaže da zbog ove GREŠKE izgledamo starije: Žene koje imaju više od 50 NIKAKO ne smeju da preskoče jedan korak dok se šminkaju

Printscreen/ YouTube

Pogrešne tehnike šminkanja nisu preporučljive ni u dvedesetim, ni u šezdesetim, zato nas stručnjaci savetuju na male "bjuti" zamke u koje možemo da upadnemo. Dame koje su prešle pedesetu poslednje što žele je da šminkom "dodaju" godine. 

Najveća greška u šminkanju koja čini da kože izgleda starije, uopšte nema veze sa šminkom, već sa podlogom.

- Kada koža nije hidrirana ona će puder upiti kao da je namenjen nezi kože. Tako će se stvoriti neujednačena boja i kože neće izgledati zdravo - kaže profesionalna šminkerka Meri Vinkenverder i preporučuje svakodnevnu hidrataciju u skladu sa potrebama vaše kože.

- Ako je koža veoma suva, stavljate proizvode namenjene noćnoj nezi i ranije tokom dana. Noćna rutina za suvu kožu može uključivati toner praćen kremom ili hidratantnom kremom. Bogato ulje će zapečatiti bjuti ritual i osigurati da se probudite spremne da nanesete šminku na blistavo lice - tvrdi ona.

Pravilo manje je više, važi i za šmikanje

- Jedna od najčešćih grešaka u šminkanju zbog koji osobe izgledaju starije je upotreba previše pudera - kaže profesionalna šminkerka Laura Ronkalji. Ona savetuje korišćenje podloge sa laganom i srednjom pokrivnom moći. 

I odabir odgovarajuće nijanse karmina je jako važan.

"Nije važno kako ide uz vaš ten, već i uz boju zuba. Određene nijanse na bazi žute ili crvene bez plave ili ljubičaste nijanse mogu učiniti da zubi izgledaju više žutii - tvrdi šminkera.

I jake boje senki za oči mogu učiniti da izgledate starije, a takođe treba izbegavati sedefne boje.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading