Kako PIRINČANA VODA pomaže kod NEGE LICA? Stari recept JAPANKI zbog kojih izgledaju ZATEGNUTO i MLADO

Vesti 10.05.2022 15:10 0

Japanke su poznate po svojoj providnoj, besprekornoj, porcelanskoj koži.I ako je Japan najinovativnija zemlja na svetu, Japanke i dalje koriste vekovima stare tretmane kako bi izgledale mlađe

Kako PIRINČANA VODA pomaže kod NEGE LICA? Stari recept JAPANKI zbog kojih izgledaju ZATEGNUTO i MLADO

Printscreen/Youtube

 

Jedan od takvih tretmana uključuje vodu koja ostane nakon kuvanja pirinča. Bićete impresionirani kada vidite kako ovaj jednostavan sastojak može da koristi vašoj koži.

1. Sprečava prerano starenje kože

Korišćenje pirinčane vode kao sredstva za čišćenje lica može vam pomoći da ublažite bore. Fermentisana pirinčana voda podstiče proizvodnju kolagena u vašoj koži i pomaže joj da duže ostane mlada. Pirinčana voda je takođe bogata antioksidansima, što je čini moćnim i prirodnim oružjem protiv ranih bora.

2. Deluje kao prirodna krema za sunčanje

Pirinčana voda ima prirodni efekat hlađenja, a nanošenje na kožu može pomoći u smirivanju opekotina od sunca i ublažavanju iritacije. Dokazano je da elementi koji se nalaze u pirinču štite kožu od oštećenja od sunca. Izlaganje suncu je jedan od najčešćih uzroka oštećenja kože, a upotreba pirinčane vode je jednostavan i pristupačan način da zaštitite lice.

3. Popravlja oštećenu kožu

Industrija lepote nudi mnogo efikasnih, ali skupih proizvoda koji vam mogu pomoći da oporavite vašu kožu. Pirinčana voda je prirodan i jeftin sastojak za negu kože koji većina ljudi već ima u svojim ostavama. Pored svoje sposobnosti da smanji bore, pirinčana voda se može koristiti za lečenje određenih stanja kože, kao što je atopijski dermatitis.

4. Smanjuje pigmentaciju kože

Iako je hiperpigmentacija obično bezopasna, ovo uobičajeno stanje kože može biti prilično dosadno i sramotno za neke ljude. Ako se ne leče, tamne mrlje mogu na kraju dovesti do neujednačenog tona kože, što može učiniti da vaše lice izgleda neujednačeno. Pokazalo se da pirinčana voda podstiče proizvodnju melanina i može efikasno da smanji hiperpigmentaciju.

5. Stavlja masnu kožu pod kontrolu

Prirodna ulja su neophodna za zdravlje vaše kože jer zadržavaju hidrataciju i deluju kao zaštitna barijera protiv spoljašnjih agresija. Ali imati masno, sjajno lice nije baš privlačno i često tražimo tonere ili sredstva za čišćenje koji mogu učiniti da stvari izgledaju mat. U stvarnosti, mnogi proizvodi za negu masne kože sadrže alkohol koji može poremetiti aktivnost lojnih žlezda i izazvati prekomernu proizvodnju sebuma, što će zauzvrat učiniti vašu kožu još masnijom. Korišćenje pirinčane vode je bezbedan način za balansiranje masne kože, jer eliminiše višak masnoće i ne isušuje kožu.

Komentari (0)
Loading