Zauvek se rešite DLAČICA na licu receptom sa BLISKOG ISTOKA: Potrebna su vam samo 3 sastojka za prirodnu smesu

Vesti 15.12.2022 09:30 0

Prirodna metoda za trajno uklanjanje dlaka na licu, bez odlaska u salon.

Zauvek se rešite DLAČICA na licu receptom sa BLISKOG ISTOKA: Potrebna su vam samo 3 sastojka za prirodnu smesu

Shutterstock

Na Bliskom istoku žene koriste ovaj tretman već vekovima. Sve što vam treba je kurkuma, brašno od leblebija i malo mleka ili jogurta. Većini žena zasigurno idu na živce uporne dlačice na licu koje kao da rastu. Za mnoge su to dlačice na nausnici, za neke na bradi, a za neke one uz uho i liniju vilice.

Pri tome se koriste sve moguće tehnike: brijanje, izbeljivanje, depilacija hladnim ili toplim voskom, pincetom, epilacijskim aparatom, epilacijskim kremama ili elektrolizom i laserom. Uglavnom, dlačice se uvek vraćaju, a jedino trajno rešenje su elektroliza, laser ili neki domaći recepti.

Brašno od leblebija je neprikosnoveno za piling, a ujedno i posvetljuje kožu. Kurkumu u Indiji zovu i žuto zlato, jer je jedan od najdragocenijih i najlekovitijih začina na svetu. Osim u kuhinji, kurkuma se preporučuje i u kozmetici. Kurkuma dubinski čisti kožu, uklanja mrtvu kožu i druge nečistoće s površine kože, potiče limfu i površinsku cirkulaciju krvi, zbog svog protivupalnog delovanja ublažava akne, pojačava sjaj i prirodni Ph kože.

Nega kože nije samo u svrhu lepote, ona ide puno, puno dublje, u sve pore našeg organizma. Jer, sve što stavimo na kožu, za 20 minuta već je u našem krvotoku.

Prirodno uklanjanje dlačica s lica 

Sastojci:

  • 2 kašičice brašna od leblebija
  • 1 žličica kurkume
  • mleka ili jogurta po potrebi

Postupak

Pomešajte kurkumu i brašno od leblebija u posudici i u to ulijte sasvim malo mleka ili jogurta kako bi dobili gustu pastu. Nanesite ovu smesu na željenu zonu u smeru rasta dlačica i ostavite oko 20 minuta odnosno dok se ne sasuši. Istrljajte čistom pamučnom tkaninom namočenom u mlaku vodu i isperite.

Napomene

Imajte na umu žutu boju kurkume koja će dati lepi ton licu, ali nakon tretmana potrebno je dobro isprati lice. Tretirana zona će možda biti malo crvena, ali će to brzo splasnuti zbog protivupalnog svojstva kurkume. Ovaj tretman treba ponoviti 3-4 puta nedeljno kroz mesec dana. Dlačice se maksimalno proređuju, istanjuju i posvetljuju te trajno nestaju.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading