Rešite se ZNOJA i NEPRIJATNIH MIRISA uz preparat koji košta 10 DINARA: Ženi NIJEDAN dezodorans nije pomogao, a onda je otkrila OVAJ spas

Vesti 13.05.2022 14:41 0

Kada stignu vrućine, dezodorans nam se apsolutno neophodan.

Rešite se ZNOJA i NEPRIJATNIH MIRISA uz preparat koji košta 10 DINARA: Ženi NIJEDAN dezodorans nije pomogao, a onda je otkrila OVAJ spas

Shutterstock

Zbog štetnih sastojaka konvencionalnog dezodoransa, sve je veće interesovanje za prirodna rešenja u borbi protiv neprijatnih mirisa ispod pazuha. Jedna takva alternativa je soda bikarbona, poznata i kao natrijum bikarbonat. A što je najbolje, kesica košta samo 10 dinara.

Soda bikarbona je vekovni višenamenski proizvod koji se tradicionalno koristi u kuvanju, sprečavanju neugodnih mirisa i čišćenju. Poznata je po i svojoj sposobnosti da apsorbuje mirise. Na primer, ako vam se u frižideru oseća intenzivan miris luka ili kupusa, ostavljanje otvorene kutije sode bikarbone može vam pomoći da se rešite neugodnih mirisa, piše Žena Blic.

Ova sposobnost apsorbovanja mirisa rezultirala je time da je soda bikarbona postala popularna opcija kao prirodni dezodorans, a ja sam po nagovoru jedne drugarice rešila i da ga isprobam i, zaista radi posao! Evo kako sam je koristila.

Piling za pazuh od sode bikarbone

Pomešajte malo sode bikarbone sa vodom i tako napravite gustu pastu. Nežno je utrljajte u pazušnu jamu, i ostavite par minuta da deluje. Na ovaj način ćete ukloniti izumrle ćelije sa pazuha, kao i bakterije i hemikalje koje su se na njima nataložile. Ponovite ovo nekoliko puta nedeljno i brzo ćete videti poboljšanje, a čak i efekat posvetljivanja kože.

Sodu bikarbonu možete koristiti i umesto dezodoransa tako što ćete na čistu i suvu kožu pazuha utrljati malo sode bikarbone.

Koji su nedostaci?

Kao dezodorans, soda bikarbona može pomoći u neutralizaciji mirisa. Ali ipak treba da budete oprezni, pogotovo ako imate osetljivu kožu. Ako imate suvu ili osetljivu kožu, mogli biste biti skloniji kao što su: crvenilo, osip, svrab, perutanje kože ispod pazuha. Ukoliko do ovakvih nuspojava dođe, prestanite sa korišćenjem sode bikarbone i dobro hidrirajte oštećenu kožu.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading