Poznata manekenka pokazala svoj OŽILJAK na stomaku: Svaka žena sa CARSKIM REZOM treba da bude PONOSNA, ovo više nije TABU tema!

K.Ć. Vesti 18.05.2022 08:44 0

Po prvi put u 58-godišnjoj istoriji Sports ilustrejd Svimsuit, poznatog američkog časopisa, pojavila se manekenka sa vidljivim ožiljkom od carskog reza

Poznata manekenka pokazala svoj OŽILJAK na stomaku: Svaka žena sa CARSKIM REZOM treba da bude PONOSNA, ovo više nije TABU tema!

Printscreen/Instagram

"Za mene je to više od obične fotografije"

Fotografisanju je prisustvovala Keli Hjuz, manekenka i majka koja se porodila carskim rezom i ranije je sarađivala sa brendom. Od prvog izdanja "Sports ilustrejd Svimsuit" 1964. godine, prvi put se žena sa ožiljkom od carskog reza pojavila na stranicama kataloga na kojima su bile fotografije modela, sportista i poznatih ličnosti koje poziraju u kupaćim kostimima.

 

 

"Za mene je to više od fotografije", rekla je manekenka u intervjuu za "Glamur".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Frida Mom (@fridamom)

 

"Trenutno se dešava neverovatna promena u našem društvu, postajemo manje ekskluzivni i ojačani našim nesavršenostima. Prvi put pokazati ožiljak od carskog reza više je od bilo koje slike koju sam ikada napravio."

Normalizacija razgovora nakon porođaja i carskog reza

Inicijativa ovog prestižnog magazina "Plati promenom" ima za cilj da promeni dominantni medijski narativ o predstavljanju ženskog tela u kanonu.

 

 

U tu svrhu pozvana je na saradnju Čelsi Hiršhorn – osnivač Frida Mom, kompanije čija je misija podrška ženama u majčinstvu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Frida Mom (@fridamom)

 

Sports ilustrejd Svimsuit objavio je saopštenje u kojem objašnjava da je cilj kampanje bio da "pokaže lepotu majčinstva i učini da žene koje su podvrgnute carskom rezu budu ponosne na to kako su rodile bebu, kao i da normalizuje razgovore o njihovom izgledu i telu posle porođaja".

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading