Kako da vam PUDER duže traje tokom vrelih dana? Uz pomoć ovih saveta ŠMINKA će vam stajati kao da ste je tek naneli na lice!

Vesti 25.05.2022 12:04 0

Visoke temeperature i znojenje više vam neće biti pretnja za šminku

šminkanje

Shutterstock

Najvažniji detalj kada je šminka u pitanju, jeste puder. Gotovo svaka žena ga ima i složiće se da je to najvažniji makeup proizvod. Prosto kada on nije dovoljno dobar i ne uklopi se u naše lice, sve ostalo nanešeno neće izgledati dobro.

Dobar odabir pudera, shodno vašem tipu kože, je svakako imperativ, ali je podjednako važna i pravilna priprema lica koja će omogućiti njegovu bolju postojanost.

Ako imate masnu i problematičnu kožu koja je sklona aknama , treba da tražite pudere specijalizovane za takav tip kože. Bitno je da tekstura nikako ne optereti kožu i zacepi pore. Ovakvi puderi imaju matirajuć efekat koji će pomoći u kontroli pojačanog lučenja sebuma koji je jedan od najvećih problema masne kože.

žena

Printscreen/ YouTube

 

Ukoliko imate normalnu ili suvu kožu sa manjim ili većim nepravilnostima poput crvenila, hiperpigmentacije i  depigmentacije, tražite puder visoke pokrivne moći ali da nikako ne opteretite kožu i stvorite efekat maske. 

Ono što je veoma važno jeste da pripremite kožu. Pre nanošenja pudera, koža mora biti očišćena i ono što je bitno, hidrirana i nahranjena. 

Prajmer je važan proizvod koji se obavezno nanosi pre pudera jer pruža odličnu bazu zu šminku koja će vam sigurno duže trajati. Prajmer će takođe i sprečiti da se šminka topi i na velikim vrućinama.

Tokom leta, kompaktni puder za matiranje je takođe proizvod koji treba da imate u svom neseseru. Sve jedno da li je u prahu ili kameni, savršeno će matrati lice i ukloniti višak masnoće.

I za kraj naravno sprej za fiksiranje šminke koji must have proizvod tokom letnjih dana. Fiksiraće šminku i učiniti da traje dugo. Lagani su, neće dodatno opteretiti kožu lica i pogodni su za sve tipove kože.

 

Komentari (0)
Loading