Kako da vam PUDER duže traje tokom vrelih dana? Uz pomoć ovih saveta ŠMINKA će vam stajati kao da ste je tek naneli na lice!

M. O. Vesti 25.05.2022 12:04 0

Visoke temeperature i znojenje više vam neće biti pretnja za šminku

Kako da vam PUDER duže traje tokom vrelih dana? Uz pomoć ovih saveta ŠMINKA će vam stajati kao da ste je tek naneli na lice!

Shutterstock

Najvažniji detalj kada je šminka u pitanju, jeste puder. Gotovo svaka žena ga ima i složiće se da je to najvažniji makeup proizvod. Prosto kada on nije dovoljno dobar i ne uklopi se u naše lice, sve ostalo nanešeno neće izgledati dobro.

Dobar odabir pudera, shodno vašem tipu kože, je svakako imperativ, ali je podjednako važna i pravilna priprema lica koja će omogućiti njegovu bolju postojanost.

Ako imate masnu i problematičnu kožu koja je sklona aknama , treba da tražite pudere specijalizovane za takav tip kože. Bitno je da tekstura nikako ne optereti kožu i zacepi pore. Ovakvi puderi imaju matirajuć efekat koji će pomoći u kontroli pojačanog lučenja sebuma koji je jedan od najvećih problema masne kože.

Printscreen/ YouTube

 

Ukoliko imate normalnu ili suvu kožu sa manjim ili većim nepravilnostima poput crvenila, hiperpigmentacije i  depigmentacije, tražite puder visoke pokrivne moći ali da nikako ne opteretite kožu i stvorite efekat maske. 

Ono što je veoma važno jeste da pripremite kožu. Pre nanošenja pudera, koža mora biti očišćena i ono što je bitno, hidrirana i nahranjena. 

Prajmer je važan proizvod koji se obavezno nanosi pre pudera jer pruža odličnu bazu zu šminku koja će vam sigurno duže trajati. Prajmer će takođe i sprečiti da se šminka topi i na velikim vrućinama.

Tokom leta, kompaktni puder za matiranje je takođe proizvod koji treba da imate u svom neseseru. Sve jedno da li je u prahu ili kameni, savršeno će matrati lice i ukloniti višak masnoće.

I za kraj naravno sprej za fiksiranje šminke koji must have proizvod tokom letnjih dana. Fiksiraće šminku i učiniti da traje dugo. Lagani su, neće dodatno opteretiti kožu lica i pogodni su za sve tipove kože.

 

Komentari (0)
Loading