Prirodno ULJE koje pegla BORE: Pruža HIDRATACIJU i umiruje KOŽU ali samo ako se na ovaj način KORISTI

M. O. Vesti 25.05.2022 16:00 0

Na ovaj prirodan način možete da se rešite svih nepravilnosti na koži

Prirodno ULJE koje pegla BORE: Pruža HIDRATACIJU i umiruje KOŽU ali samo ako se na ovaj način KORISTI

Shutterstock

Kantarion je biljka koja se u narodnoj medicini koristi od davnina i važi za jednu od najlekovitijih na svetu. Raste kao korov na livadama, pašnjacima, u pojasu šuma, a naša zemlja je idealna za uzgoj kantariona. Planina Rtanj jedno je od najvećih i najpoznatijih stanovišta staništa ove biljke.

Bore, ožiljci na licu ili bubuljice? Kantarionovo ulje za lice vam može pomoći, ali samo ako ga pravilno koristite! Saznajte ovde kako:

Nikako ne bi trrebalo da se koristi ako izlazite tokom dana iz kuće jer 

Pojedini aktivni sastojci iz kantarionovog ulja mogu izazvati fotosenzitivnost kože, odnosno, mogu dovesti do preosetljivosti lica na sunčevu svetlost.

Shutterstock

 

Posledice mogu biti u vidu različitih oštećenja na koži, pojave pega, ožiljaka, bubuljica. Preporučuje se da se samo uveče stavlja, dva sata pre samog spavanja, kako bi koža sve lepo upila. 

Pošto kantarionovo ulje ima i antioksidativno dejstvo, ono će najbolje nahraniti kožu vašeg lica nakon izlaganja sunčevim zracima. Nakon dužeg izlaganja, bilo bi poželjno da se nanese.

Povoljno je za negu  ispucale i dehidrirane kože a zbog jakog antioksidativnog delovanja podstiče prirodnu obnovu ćelija kože, ubrzava proizvodnju kolagena i smanjuje oksidativni stres kože uzrokovan slobodnim radikalima.

Ima antimikrobno dejstvo i sprečava razvoj bakterija na licu koje, posebno na masnoj koži i u kombinaciji sa viškom sebuma, koje uzrokuju pojavu akni i bubuljica.

Komentari (0)
Loading