Vratite SVEŽINU umornoj koži: Posle zime je neophodna POSEBNA nega kako vam ne bi bila suva i beživotna

Vesti 29.03.2022 14:40 0

Posle hladnih dana i vetra koži je potrebna intenzivnija nega. Posvetite joj malo vremena i vratite izgubljenu svežinu i blistavost

Vratite SVEŽINU umornoj koži: Posle zime je neophodna POSEBNA nega kako vam ne bi bila suva i beživotna

Shutterstock

 

U periodu kada smo se skijali, sankali, izlagali hladnoći i vetru, suva koža bledi i umesto da zadrži blistavu bronzanu boju, postaje umorna, isušena i na njoj se vidi bledilo. Pojavljuju se nove bore, a postojeće su sve vidljivije. Koža izgleda umorno, peruta se, iritirana je, opuštenija, dolazi do pucanja kapilara... Koži je posle zime neophodna je dodatna nega kako bi se oporavila, a ten zablistao u toplijim danima. Najvažniji zadatak u tom periodu jeste povratiti balans vlažnosti i masnoća u koži i tretirati nastale promene i oštećenja.

Ishrana kože iznutra

Ulje noćurka, dostupno u kapima ili kapsulama, pokazalo se kao veoma delotvorno za poboljšanje elastičnosti kože, povećanje njene vlažnosti i čvrstine, a takođe smanjuje iritacije i ton kože čini ujednačenijim. Ono je idealno rešenje za kožu koja je izgubila vlažnost tokom hladnih zimskih dana i izlaganja hladnoći.

Antioksidansi kao što je selen imaju ključnu ulogu u popravljanju oštećenja nastalih usled hladnoće. Uzimanje suplemenata redovnoj ishrani koji kombinuju selen sa vitaminima A, C i E najbolji je način da kožu zaštitite od starenja. Iz ishrane bi bilo idealno izbaciti beli hleb, kao i svinjsko i juneće meso. Ove namirnice usporavaju rad probavnog sistema i time dovode do nagomilavanja toksina u organizmu.

Uvedite u ishranu što više svežih namirnica, posebno one bogate antioksidansima – kao što su avokado, masline, borovnice i jagode. Pijte što više sokova od sveže isceđenog voća. Zeleni čaj, grožđe i soja sadrže mnogo polifenola i flavonoida, supstanci koje su vešti borci protiv slobodnih radikala, stoga povećajte unos i ovih namirnica po povratku sa zimovanja.

 

Komentari (0)
Loading