Najčešće GREŠKE pri ŠMINKANJU: Ako imate preko 40, nikako ne radite OVO!

Vesti 26.05.2022 11:15 0

Usavršavanje rutine šminkanja je težak proces koji se sastoji od mnogo pokušaja i grešaka.

Najčešće GREŠKE pri ŠMINKANJU: Ako imate preko 40, nikako ne radite OVO!

Shutterstock

Neke greške sa senkama treba izbegavati po svaku cenu jer mogu da vam dodaju godine. Mora da ste se jednom pogledali u ogledalo nakon što ste završili šminkanje očiju i pitali se gde ste pogrešili. Kako se ispostavilo, određene zamke često dovode do starijeg izgleda naglašavajući fine linije, bore i druge znakove starenja.

Na sreću, prava tehnika nanošenja šminke može da vas podmladi. Samo treba da znate šta da radite. Profesionalna šminkerka Kajla Salis upozorila je na najgore zamke za šminkanje očiju zbog kojih izgledate starije nego što jeste. Ona navodi tri uobičajene greške koje žene starije od 40 godina čine u tim godinama - i daje savete šta da rade umesto toga:

 
Nanošenje senke

Bez obzira koliko imate godina, nikada ne želite da preterujete sa šminkanjem očiju, posebno ako ne želite da skrenete pažnju na znake starenja.


„Uvek je lakše početi sa manje i dodati više u bilo kom trenutku“, napominje Salis. Jako naneseno senka može dovesti do toga da se na kraju skupi u linije i bore oko očiju. Da bi se izbegao ovaj problem, ona predlaže nežniju primenu. - Nanesite senku nežnijim dodirom, uzmite manje proizvoda i pazite da držite četkicu da biste prirodno naneli svetlije i manje šminke - savetuje ona.


Odabir pravih boja senke 

Važno je da zapamtie da boj koje izgledaju sjajno na nekom drugom možda nisu najprikladnije za vaš ton kože. Sallis kaže da odabir pogrešne nijanse može odmah učiniti da izgledate starije. Da biste pronašli najbolju bojuza isticanje prirodne ljepote, ona predlaže da istražite koji tonovi najbolje odgovaraju vašoj specifičnoj boji očiju i potražite te nijanse u različitim paletama i proizvodima. Ovo će dodati doslednost ostatku šminke, prenosi MSN.

Nanošenje pravih boja pravi veliku razliku.

Prajmer


Nikada ne zaboravite da nanesete prajmer pre senke. Stručnjak ističe da preskakanje ovog ključnog koraka može skrenuti pažnju na znake starenja. – Ako ne nanesete prajmer na kapak, senka će pasti u fine linije i bore i izgledati nedosledno, jer različiti delovi naših kapaka privlače različite pigmente – objašnjava ona.

Na kraju, ovo bi moglo rezultirati razmazanim kapkom, umesto da senka bude glatka i lepa. – Pre nanošenja senke, dodajte hidratantni prajmer za oči – predlaže Salis, objašnjavajući da će popuniti i zamagliti fine linije i bore, kao i pomoći da senka bude glatka..


 

 


 

Komentari (0)
Loading