Koliko puta na dan treba da se UMIVAMO? Dermatolozi otkrili da ceo život pravimo ogromnu GREŠKU

Vesti 29.05.2022 10:10 1

Ipak i za umivanje postoji pravilo

Umivanje

Shutterstock

Umivanje je uobičajana navika još od malih nogu, ali da li zaista znamo koliko puta treba da peremo lice, otkriva vam cenjeni dermatolog.

- Idealno je umivati se dva puta na dan. Prečestim umivanjem koža gubi prirodna ulja i vlagu, što može izazvati suvoću, crvenilo i iritaciju - tvrdi dermatolog Emanuel Lukas i dodajte da je za one koji imaju osetljivu kožu lice i umivanje jednom na dan dovoljno.

Koliko puta na dan treba da se UMIVAMO? Dermatolozi otkrili da ceo život pravimo ogromnu GREŠKU

Pexels

 

- Ako temeljno perete lice uveče, možete ga isprati mlakom vodom ujutru, a zatim nastaviti sa rutinom nege kože - kaže on.

Od ogromne je važnosti i da izaberemo preparate koji odgovaraju baš našem tipu kože. 

- "Koži sklonoj rozacei, ekcemu i alergijama je potrebno blago sredstvo za čišćenje sa umirujućim sastojcima. Kombinovanoj koži odgovaraju pene za umivanje jer uklanjanju masnoću i rade nežan piling, a onoj koja je sklona aknama sredstvo za čišćenje na bazi glikola i benzoil peroksida - objasnio je dermatolog.

Veliku grešku pravimo i na koji način brišemo naše lice.

Iako izgleda čisto, može na sebi imati prljavštinu, prašinu, šminku. To dovodi začepljenja pora. Takođe, peškiri koje koristimo nakon tuširanje su mnogo grublji od peškira za lice, tako da zapravo mogu izazvati iritaciju i oštećenje kože. Mnogo je bolje lice brisati papirnim ubrusima - tvrdi Emanuel.

 

 

 

Komentari (1)
Loading
Ime
29.05.2022 11:57

Pojma nema taj vaš emanuel, jer sve što je rekao za masnu kožu lica, ne funkcioniše