Urasla DLAČICA na telu može da dovede do OPERACIJE: Doktor otkriva TRIK zahvaljujući kome nikada nećete imati PROBLEM!

Vesti 01.06.2022 09:35 0

Dlačice najčešće urastaju ispod pazuha, na nogama, na bikini području kod žena, a kod muškaraca na licu i vratu.

pinceta

Shutterstock

- Iako su u principu bezopasne, mogu da dovedu do tamnih ili ružičastih zadebljanja na površini kože (ili izgledaju kao bubuljice) i da se inficiraju. Depilacija voskom je najčešći uzrok sve oštrijih vrhova dlake, što onemogućava pravilan izlazak iz kože - objašnjava dermatolog dr Džef Donovan.

Dlake mogu rasti ispod pazuha, na nogama, u zoni bikinija kod žena, a kod muškaraca na licu i vratu. Češći su kod ljudi sa grubljom, gušćom dlakom i kovrdžavom kosom.


Kako tretirati urasle dlake?

Piling je jedan od najefikasnijih načina za uklanjanje uraslih dlačica, a uklanjanje gornjeg sloja mrtve kože sprečiće ponovni rast. Možete koristiti sapune za piling (čvrste ili tečne) ili da nabavite sunđer ili rukavicu za piling.


Metoda dr Donovana

Cilj Donovanove metode je omekšavanje dlačica i njihovo lakše probijanje kroz spoljašnji sloj kože.

Procedura: Potopite čist peškir u toplu vodu. Iscedite peškir i pritisnite ga tri minuta na mesto gde imate urasle dlačice da biste ih omekšali – ovaj postupak treba da podstakne dlačice da se podignu na površinu kože.

 

  • Sterilišite pincetu ili iglu.
  • Pincetom ili iglom nežno izvucite vrh dlake. Ako su dlake i dalje previše duboke, ponovite prvi korak i stavite peškir na to područje još tri minuta.
  • Na kraju, operite područje toplom vodom i hidratantnim sapunom. Ako mesto sa uraslim dlačicama postane bolno ili se inficira (nakon čupanja dlake ili ako se posečete), obratite se dermatologu.
     

Kako sprečiti urasle dlake?

Kada se depilirate voskom, isprobajte sledeći metod: Uzmite mokri peškir i hidratantni sapun i nežno operite područje koje nameravate da obrijete nekoliko minuta. Trljajte ovo područje mokrim peškirom nekoliko minuta da biste olabavili oštre vrhove dlačica i uklonili nečistoće. Nanesite kremu za brijanje i dobro zapenite. Obrijajte kosu u pravcu rasta dlake i ne pritiskajte previše. Ponovite postupak ako primetite više uraslih dlačica.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)
Loading