Kako pravilno ISTISNUTI BUBULJICU? Dermatolog vas moli da se pridržavate ovih pravila

K.Ć. Vesti 09.06.2022 20:00 0

Iako retko ko o tome glasno govori, ceđenje bubuljica je mnogim devojkama zanimljivo i one uživaju dok to rade

Kako pravilno ISTISNUTI BUBULJICU? Dermatolog vas moli da se pridržavate ovih pravila

Shutterstock

Kada se na licu pojavi nesavršenost, teško je držati ruke do tela. Želimo da se rešimo problema što je pre moguće. Ali postoji nekoliko stvari koje bi dermatolog želeo da vam kaže.

Kako stisnuti bubuljice - saveti dermatologa

Dermatolog Mona Gohar podelila je sa čitaocima vellandgood.com nekoliko saveta o tome kako da to uradite ispravno.

Bela tačkica koja viri iz pora kože je zapravo zatvoreni miteser. U stvari, takva obična bubuljica ne sadrži nikakav opasan sadržaj. Obično su to male inflamatorne lezije, uzrokovane malo keratina i kožnih proteina koji su zarobljeni ispod kože. Ponekad bubuljicu uzrokuju i bakterije. Međutim, ako ne želite da pogoršate stanje, nikako nemojte stiskati i uvek vodite računa o higijeni. Proverite kako bi to uradio specijalista.

Korak 1: Temeljno operite ruke i lice. Higijena je apsolutno neophodna

Korak 2: Nikada, nikada, ne istiskujte bubuljice prstima ili, još gore, noktima. Ako želite da istisnete bubuljicu, kupite tzv ekstraktor, odnosno uređaj za ceđenje. To je mali čelični štap sa različitim vrhovima na krajevima. Obično je to metalni vrh u obliku levka ili kruga sa rupom u centru. Na drugoj strani može se nalaziti šiljasti vrh za probijanje nesavršenosti.

Korak 3: Operite lice temeljno i ponovo osušite. Ovo je veoma važan korak u uklanjanju bubuljica koje često zaboravljamo ili čak uopšte ne uzimamo u obzir. Zapamtite da sve što je bilo u vašoj bubuljici ide na vašu kožu nakon ceđenja. Obavezno isperite keratin, mrtvu kožu ili čak bakterije sa njene površine. Za pranje lica koristite nežno sredstvo za čišćenje lica .

Korak 4: Nanesite posebanu kremu ili flaster na mesto bubuljica za fleke. Možete ih kupiti za nekoliko stotina dinara u bilo kojoj apoteci. Obično se proizvode kao deo serije kozmetike za tinejdžere.

Korak 5: Proverite stanje kože sledećeg dana i naravno uklonite flaster. Ne zaboravite na higijenu. Preparati za fleke za bubuljice, koji snažno isušuju ostatke bubuljica, mogu biti od pomoći i ubrzati zarastanje. 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading