Mleko u PRAHU za negu lica: Pet načina da ga iskoristite za zdraviju i lepšu KOŽU

K.Ć. Vesti 09.06.2022 22:32 0

Dovoljno je da ga pomešate sa još nekim sastojcima kako biste dobili savršen piling sa suvu kožu

Mleko u PRAHU za negu lica: Pet načina da ga iskoristite za zdraviju i lepšu KOŽU

unsplash.com

Iako mleko u prahu najviše koristimo za pripremu raznih slatkih recepata, sada možete da ga uvrstite i u svakodnevnu rutinu nege lica, piše Informer.

Evo za šta sve možete da iskoristite ovu moćnu namirnicu.

1. Za uklanjanje mrtvih ćelija kože

Pomešajte tri kašike mleka u prahu, kašiku maslinovog ulja, malo bademovog ulja i nekoliko kapi ružine vodice. Dobro pomešajte sve sastojke. Smesu stavite na pamučnu gazu, pa na lice. Ova mešavina će pomoći u uklanjanju viška prljavštine sa kože. Ostavite masku da odstoji 15 minuta i isperite hladnom vodom.

2. Za bolji ten

Pomešajte po jednu kašičicu mleka u prahu i kurkume, pa sve dobro promešajte. Smesu stavite na lice i vrat. Ostavite pola sata i isperite vodom nežno masirajući. Koristite ovu masku svaki dan tokom dve nedelje da biste dobili bolje rezultate.

3. Za “veštački preplanuli ten”

Mrlje koje nastaju posle nanošenja kreme za potamnjivanje možete skinuti pomoću ovog recepta: u blenderu umutite dve kašike mleka u prahu i pola paradajza. Dobijenu pastu stavite na delove tela s kojih želite da uklonite “veštački ten”. Ostavite da odstoji 30 minuta i isperite vodom. Ponovite dva puta nedeljno ili više, dok se sve fleke sa kože ne skinu.

4. Za suvu kožu

Ispasirajte mali komad banane i dodajte kašiku mleka u prahu. Nanesite ovu smesu na lice. Pustite da odstoji 20 minuta, pa isperite mlakom vodom.

5. Da uklonite tamne mrlje

Mleko u prahu reaguje kao piling i pomaže da se oslobodite mrtvih ćelija i mitesera. Pomešajte dve kašike izrendane pomorandžine kore, dve kašike mleka u prahu i onoliko vode koliko je potrebno da dobijete smesu sličnu pasti. Smesu stavite na lice i vrat. Operite hladnom vodom posle 30 minuta. Ovaj tretman primenjujte dva puta nedeljno.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading