"Akne su mi UNIŠTILE život, patila sam": Godinama se mučila zbog JAKIH bolova, ali je pronašla PRIRODAN "lek" i onda se sve promenilo

Vesti 17.06.2022 17:55 0

Ako ste ikada patili od akni, lako je razumeti kako se Mendi Nejz (29) osećala u najgorim danima

"Akne su mi UNIŠTILE život, patila sam": Godinama se mučila zbog JAKIH bolova, ali je pronašla PRIRODAN "lek" i onda se sve promenilo

Printscreen/ TikTok

Imala je samo 15 godina kada je prvi put iskusila problem sa aknama, 2007. godine, nakon što su joj lekari dijagnostikovali tešku pojavu nodulocističnih akni.

Njeno lice, čelo, grudni koš, vrat i leđa bili su jako pogođeni, a imala je debeo sloj gnoja i iscedka koji su joj zadavali velike bolove. Samo nekoliko meseci kasnije, pronašla je cistu na preponama uzrokovanu bolnim dugotrajnim stanjem kože koje uzrokuje apscese i ožiljke.

Obično se javlja u blizini znojnih žlezda gde se nalaze folikuli dlake, obično oko prepona, grudi i pazuha. To je ostavilo fatalne posledice po njen intimni život, jer je verovala da će se njenom partneru gaditi. 

Isprobala je sve

Tokom borbe sa aknama, njoj su lekari prepisivali razne kreme koje nisu pomogle i kao i razni lekovi koje je odbila zbog neželjenih dejstava.

Nakon decenije borbe, Mendi je odbacila pilule u korist naturopatskog pristupa. Iako je prekid hormonske terapije prvobitno doveo do pogoršanja njenog stanja, sada kaže da je pronašla prirodno rešenje koje joj odgovara.

 

 

To uključuje zdravu ishranu, lekovito bilje, vežbanje nekoliko puta nedeljno, limfne masaže, saunu, biljna i eterična ulja.

Mendi je sada prezadovoljna kako joj koža izgleda, budući da već dve godine nema problem sa aknama i cistama, kao nekad.

Najteža je borba sa psihom

Mendi je rekla: „To je uticalo na moju vezu jer mi je postalo teško da se nosim sa intimnošću. Najteža stvar kod ove kožne bolesti je nepredvidljivost. Nikada ne znate kada će se desiti nova buktinja, a kada se desi, pitate se koliko će to trajati."

 

 

„Ponekad morate da otkažete planirane aktivnosti sa prijateljima u poslednjem trenutku i na kraju se odsečete od društva jer ne možete da živite kako želite – dugi niz godina nisam mogla da nosim ni odeću koju sam želela da nosim, kao što su farmerke, jer su bile preuske.

„Moje samopouzdanje je jako narušeno tokom godina kada sam teško patila od akni jer sam morala da se suočim sa pogledima ljudi koji mi gledaju u lice i poprsje. Pogledi su bili pogrdni kao da sam prljava."

Mendi danas uživa u novom izgledu i drži se novog životnog stila, sa vežbama, zdravom ishranom i nezi na bazi bilja i eteričnih ulja.

NajŽena.rs je od sada i na Viberu, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading