Ovi ZNAKOVI jasno pokazuju da je parfem LAŽNJAK: Evo kako da prepoznate koji je ORIGINAL i tako uštedite novac

M. G. Vesti 23.06.2022 15:45 0

Pre kupovine dobro proverite pakovanje i bočicu. Evo kako da razlikujete original od lažnjaka.

Ovi ZNAKOVI jasno pokazuju da je parfem LAŽNJAK: Evo kako da prepoznate koji je ORIGINAL i tako uštedite novac

Shutterstock

Kada kupujemo parfeme, uglavnom odemo u prodavnicu u kojoj znamo da se prodaju originali. Ipak, bočica od 100 mililitra uglavnom košta više od 10.000 dinara, te neće svako izdvojiti ovu cifru.

Ukoliko, pak, naiđete na bočice parfema kod šanera ili na pijacama, velika je verovarnoća da je lažan, ali ne mora da znači. Nekad i u ovlašćenim radnjama možete naći lažnjake, ali u manjoj meri.

Svakakao, kupovina lažnog parfema nije dobra, ni po zdravlje, a ni vi nećete imati osećaj zadovoljstva posle kupovine. Zato vam donosimo spisak znakova na koje bi trebalo obratiti pažnju prilikom kupovine parfema.

Proverite omot

Originalni parfemi obično imaju celofan koji je prilično debeo i besprekorno je savijen i čvrsto da prijanja uz kutiju. Ako celofan nije dobro umotan, to je znak falsifikovanog parfema.

 

 

Besprekorni šavovi

Ako je ambalaža kutije za parfem zapečaćena na neprivlačan način (šav je neravan ili ima višak lepka), onda parfem nije originalan.

 

 

Karton

Prava kutija je napravljena od visokokvalitetnog kartona i dizajnirana je da štiti bocu od oštećenja. Zbog toga se unutar kutije nalazi posebna konstrukcija koja drži bočicu parfema na mestu. Karton treba da bude beo, a ne sivkast.

 

 

Etikete i natpisi

Pogledajte zlatni krug. Strelica koja pokazuje udesno uvek treba da bude tamnija od strelice koja pokazuje levo. Kada kupujete parfem, ne ustručavajte se da proverite veb lokaciju proizvođača da biste videli da li se informacije objavljene tamo poklapaju sa onim što je navedeno na pakovanju. Čak i najmanja neusklađenost je znak falsifikata.

 

 

Dizajn

Ne zaboravite da pažljivo pregledate bočicu parfema pre nego što je kupite jer postoje lažnjaci koji su jako slični i po izgledu i po mirisu nekim vrhunskim dizajnerskim parfemima.

 

 

Boja

Poznati brendovi ne koriste mnogo boja u svojim proizvodima, zbog čega je boja autentičnog parfema obično bleda. Upečatljiva "hemijska" boja tečnosti je znak lažnog parfema.

 

 

Poklopac

Poklopac treba da bude savršeno simetričan, osim, naravno, ako nije drugačije dizajnirano u originalnoj kreaciji.

 

 

Serijski broj

Serijski broj treba da bude naveden na dnu bočice (ne zalepljen) i broj na bočici treba da odgovara broju na dnu kutije.

 

 

Bočica

Originalni parfem će imati kvalitetnu bočicu sa glatkom i finom površinom. Bočica lažnog parfema je malo gruba i nepravilna.

 

 

Svaki detalj parfema je precizno osmišljen i nije ga lako kopirati. Ipak, detaljnim pregledom boce i kutije možete uočiti o kakvom se parfemu radi.

NajŽena.rs je od sada i na Viberu, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading