Idealna MASKA za vrele LETNJE dane: Napravite ZELENU smešu i rešite se masnoće i neprijatnog sjaja!

Vesti 24.06.2022 17:15 0

Ovo će vam pomoći da dubinski uklonite nečistoće sa lica

Lice

Shutterstock

Kada dođu vreli letnji dani, masna i sjajna koža je sve ono što ne želimo da vidimo na svom licu. Najgore od svega je jutarnje ustajanje, kada je lice u najsjajnije i naduto od tolike toplote. 

Uzrok za masno lice je povećan rad lojnih žlezda koje pojačano luče masnoću koja se naziva “sebum.”  Ovo stanje je najčešće nasledno, što znači da ako jedan ili oba roditelja imaju masnu kožu, mogli biste i Vi da je imate.

Ono što mora da se napomene, ako imate ovih problema, puder tokom leta izbegavajte!

Pripremite masku, koja će vas sigurno rešiti ovog problema.

Maska od zelene gline, pravo je čudo za masnu kožu lica! Njena moć krije se u velikoj količini selena, koji je jedan od najjačih antioksidanasa.

Ipak, dobro je pripremiti masku od gline jer ima veliku moć upijanja sebum sa kože. Ona bukvalno usisava masnoće, pa nikako nije preporučljiva za suvu kožu lica.

Toliko je jaka da je sasvim dovoljno nanositi je na kožu jednom nedeljno. Pritom može  isisati sve mitisere bez dodatnog ceđenja i pilingovanja lica.

Sastojci:

Jedna kašika zelene gline,
jedna velika kašika meda,
pola šoljice vode.

Priprema:

U posudi za mešanje otopite med u vodi, pa postepeno dodajte zelenu glinu. Sve vreme mešajte dok ne postane glatka i kremasta smeša.

Nanesite je i sačajkte tri minuta, a onda će ona početi da zateže kožu. To je potpuno normalna rekcija. Posle deset minuta je isperite mlakom vodom.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading