Ima "anti age" efekat, JAČA kosu i nokte: Ovo ulje košta SAMO 200 dinara, a spada u najmoćnije PRIRODNE preparate

Vesti 25.06.2022 18:15 0

Ricinusovo ulje ima raznoliku primenu, a evo kako ga možete koristiti.

Ulje

Pexels

Među uljima za negu kao zvezda neuništivog sjaja ističe se ricinusovo ulje. Ovo ulje ima veliki broj namena i pruža brojne dobrobiti ne samo koži, već i kosi i noktima, te tako ne bi bilo loše da postane deo vaše nege.

Pruža koži vlagu

Ricinusovo ulje dobija se iz semenki biljke ricinus, ukrasne, lekovite, ali i otrovne. Ali, za kožu ovo ulje je blago i korisno, jer obiluje zdravim masnim kiselinama koje pogoduju postizanju svežijeg i lepšeg tena. Ono, naime, jača prirodnu zaštitnu barijeru kože, zadržava vlagu u koži, a esencijalne masne kiseline pomažu nadoknaditi manjak vlažnosti u koži, smiriti iritacije, čak i pomoći u zaceljivanju ranica, piše Wanted.

Ovo ulje odlično hidratizuje kožu, kosu i nokte. Kada ovo ulje prodre u kožu, sa sobom donosi i preko joj potrebnu vlagu. Njegov glavni aktivni sastojak je ricinoleična kiselina koja ima protivupalna i antibakterijska svojstva, pa je prikladno i za negu kože sklone aknama.

Anti age efekat

Ricinusovo ulje dokazuje se i u anti-agingu - posebno je korisno za pojačanu hidrataciju kože kojom se kroz dužu upotrebu može ograničiti pojavljivanje finih linija i bora. Dobro hidrirana koža je glatka te izgleda mlađe i zdravije. Pored toga, antioksidansi iz ulja pomažu neutralizovanju djelovanja slobodnih radikala, nestabilnih spojeva odgovornih za preuranjeno starenje kože. Dodatni plus je što nije homedogeno, a to znači da ne začepljuje pore na koži.

Kosa

Poznato je da ricinusovo ulje hrani kosu i pomaže zdravlju korena kose, što potvrđuju i neke naučne studije. Međutim, nema naučnih dokaza da ricinusovo ulje utiče na rast kose. Korisno je za hidrataciju, čvrstoću i opće zdravlje noktiju.

Koliko često bi trebalo da ga koristimo?

Koliko god ricinusovo ulje bilo učinkovito, rezultati se ipak ne mogu videti preko noći, pa za najbolji učinak i primetna poboljšanja na koži dermatolozi preporučuju da se upotrebljava barem jednom na dan tokom 28 dana, koliko traje prirodni ciklus obnavljanja kože. Štaviše, generalni savet je da svakom prirodnom tretmanu kože damo toliko vremena, kako bi se videlo njegovo pravo delovanje. Naravno, ulje mora biti organsko.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading