Umesto da ga popijete, ovog puta ga sipajte u lavor i potopite noge: Bićete IZNENAĐENI efektom ovog tretmana

K.Ć. Vesti 26.06.2022 14:00 0

Kako se nositi sa problematičnom hiperhidrozom stopala (prekomerno znojenje stopala)?

stopala

Shutterstock

Dovoljno je da ih jednom dnevno potopimo u rastvor sa napitkom za kojim vrlo često posežemo. Takva kupka će takođe omogućiti vašim stopalima da dišu.

Prema istraživanju, svaki drugi čovek svakodnevno pije čaj. Većina nas bira crnu sortu. Ne shvatamo, međutim, da osim ukusa i zdravstvenih svojstava, crni čaj ima i svojstva koja mogu efikasno da pomognu u borbi protiv hiperhidroze stopala .

Crni čaj sadrži taninsku kiselinu, koja sužava pore i takođe ima adstringentno dejstvo na kožu. Na ovaj način, iz znojnih žlezda će se proizvoditi manje znoja. Osim toga, čaj sadrži tanin, koji ima baktericidno dejstvo, pa će i naša stopala posle dugog i napornog letnjeg dana ispuštati manje neprijatnih mirisa .

Opuštajuća kupka za stopala od crnog čaja

Priprema kupke za stopala počinjemo prokuvanjem vode . Dovoljno je oko 1 litar, a zatim u dodati oko 3 do 5 kesica crnog čaja . Vredi početi sa manjom količinom, a zatim, u zavisnosti od vaših preferencija, povećati broj kesa, ali ne treba preterivati.

Čaj kuvamo 10-15 minuta. Voda treba da bude jasno crna. Zatim u pripremljen rastvor dodajte hladnu vodu da malo izjednačite temperaturu. Kada dobijete željenu temperaturu, sipajte u lavor i umočite noge.

Oko 30-40 minuta trebamo tako da držimo stopala u prijatnoj kupki.  Na kraju, dobro je isprati ih od tamnog taloga koji će čaj proizvesti.

Takvu kupku pripremamo svaki dan i koristimo je najmanje 2-3 nedelje . Nakon ovog vremena, trebalo bi da primetite veliku razliku i vaša stopala više ne bi trebalo da se znoje toliko.

Kada se hiperhidroza ponovo pojavi nakon nekog vremena, možemo ponoviti tretman.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading