U ovim ODEVNIM kombinacijama žene izgledaju mnogo STARIJE: Ove greške svi pravimo, a stručnjak savetuje kako da ih IZBEGNEMO!

Ž. T. Vesti 29.06.2022 10:55 0

Modni savetnik za žene koje žele da izgledaju elegantno i lepo i posle 50. godine upozorava na greške koje će dovesti do toga da izgledate starije nego što jeste

U ovim ODEVNIM kombinacijama žene izgledaju mnogo STARIJE: Ove greške svi pravimo, a stručnjak savetuje kako da ih IZBEGNEMO!

Printscreen/Youtube

Modna konsultantkinja Heder, konsultant za Jutjub kanal Avesome Over 50, kaže da žene bilo koje starosne dobi mogu da izgledaju elegantno, ali mnoge često prave neke greške koje ih čine veoma starim, prenosi The Sun.

U videu je podelila nekoliko saveta. Tako kao jednu od uobičajenih grešaka navodi kombinaciju koju često biraju žene srednjih godina: svetle kapri pantalone i košulja sa cvetnim dezenom smelih boja i dezena i ravne smeđe sportske cipele ispod kojih vire bele čarape. Nešto kao kombinacija gde biste sedeli u čekaonici na aerodromu jer vam je druga odeća prljava u torbi, kaže on.

- Ovaj stil ima niz nedostataka. Bluza, na primer, može biti dobra kao deo radne odeće, ili ako idete na razgovor za posao, ali za druge situacije je previše konzervativna i ne preporučuje se. Takođe, žene srednjih godina treba da izbegavaju veliki cvetni print veoma izraženih boja. Znam da ima dosta mladih koji vole taj izgled, ali kad ga sredovečna žena obuče, on kaže samo jedno: 'stara damo'! Kaže Heder.

Printscreen/Youtube

 

Još jedna uobičajena greška je kožni kaiš koji mnoge žene nose, sa bluzom uvučenom u pantalone. - Ovaj kaiš neće ulepšati odevnu kombinaciju, ali će naglasiti vaš stomak - upozorava modni stručnjak. Dodaje da bluza uvučena u pantalone, kao i svakojaki kaiševi koji nas stežu, deluju veoma zastarelo i – učiniće da izgledate staro.

Printscreen/Youtube

 

Greška broj četiri je donji veš sa niskim strukom u bojama koje se veoma razlikuju od boje pantalona. Dakle, ako nosite belo donje rublje, onda pantalone treba da budu svetlije i obrnuto - ako nosite crno donje rublje, onda pantalone moraju biti tamnije boje.

- Ali možda najveća greška koju možete da napravite odnosi se na dužinu vaših pantalona. Za kapri pantalone Heder se pita zašto ih uopšte prave. Kaže da ove pantalone odsecaju listove na najdebljem delu i tako vizuelno skraćuju noge. Umesto toga, bolje je izabrati duže pantalone, šorts ili suknju.

Printscreen/Youtube

 


Bele čarape u tamnim cipelama - ovo je uobičajeni promašaj koji su verovatno svi bar jednom napravili. Ovo deluje užasno, pa treba imati na umu i pravilo: ako nosite bele čarape, cipele treba da budu svetlije boje, i obrnuto. Zpravo najbolje je kad čarape uopšte ne izviruju iz obuće.

Dodaje da postoje još dve greške koje žene često prave: Odelo u kome su pantalone i sako iste boje, kao i košulja ili majica ispod sakoa.

- Umesto toga, nosite neke tamnije pantalone, poput farmerki, a ispod blejzera svetliju bluzu, jer ćete tako izgledati mnogo mlađe. I obratite pažnju na izbor naočara za sunce, ovo je poslednja greška o kojoj treba voditi računa: Isprobajte one u trendu, poput pilot naočara, jer to može da podmladi izgled – zaključuje on.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)
Loading