Trend koji je zaludeo žene širom sveta: Skupe kosu u rep i uzmu makaze - Ishod je NEVEROVATAN

T.Đ Vesti 20.10.2021 22:46 0

Kombinacija 'perjasto' ošišane kose oko lica i rascepkanih slojeva daje volumen, a vrlo ju je lako i održavati samo sa sprejem na bazi morske vode koji će je osvežiti

rep

Shutterstock

 

Ako vam je dosadila vaša frizura i poželele ste nešto da promenite - skratiti šiške ili postići onaj popularni 'neuredni' look ?

 Samostalno šišanje sve je popularnije i na raznim društvenim mrežama, a što više takvih videozapisa pogledamo, ideja postaje sve prihvatljivija i sve smo manje šokirani s nekim, ne baš dobrim rezultatima.

 

Svi su verovatno čuli za popularni i jednostavni savet šišanja duge kose: koja se veže u visoki ili niski rep, pa ga se jednostavno odseče.

Upravo to u zadnje vreme rade i mnoge TikTokerke, u želji da dobiju takozvanu "shag", odnosno čupavu frizuru.


Reč je, naime, o modernizovanoj verziji frizure koja je najpopularnija bila devedesetih godina, a kod koje prvo primetimo veliki broj slojeva u pramenovima!

 


Frizeri kažu da kombinacija 'perjasto' šišane kose oko lica i rascepkanih slojeva daje volumen, a frizuru je vrlo lako i održavati, samo sa sprejem na bazi morske vode.

 

No, koliko je sigurno ovo raditi sam kod kuće i možemo li tako kosu trajno oštetiti? 

Frizerka Džesi Overfild rekla je za Metro da je 'ideja u teoriji dobra', ali da je brine koliko se savjti razlikuju od jednog do drugog videa. 


Čini da niko nema istu tehniku ​​sečenja repa, što ostavlja previše prostora za greške - kaže i objašnjava da 'šišanje kose koja je u repu stvara slojeve, jer se kosa povlači s različitih područja glave'.

Zato, ako je rep jako zategnut, rezultat će biti neujednačena kosa koja će ostati stepenasta, što kod ove frizure nije krajnji cilj... Kod kovrdžave kose, kaže Overfild, tekstura bolje prikriva eventualne greške, no ističe i da treba paziti da makaze budu oštre, jer će tupe makaze kosu ostaviti neravnom, s 'pokidanim' vrhovima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Ball (@ballocks_)

 


- Za DIY šišanje kod kuće, bez obzira o kojoj je frizuri reč, najvažnije je da sve detalje dobro istražite - kaže frizerka, da izbegnete neke česte greške i eventualno se upropastite.

 

 

Ističe i kako postoji mnogo "online "temeljnih video tutorijala, i do sat vremena dugačkih i punih saveta s pravilnim detaljima i tehnikama, pa savetuje da ih pogledamo pre nego što sami uzmemo makaze u ruke: i da uputstva maksimalno pratimo!


Ukoliko se rešite na nešto ovako, neka je sa srećom! 

Anketa

DA LI VAM SE DOPADA OVAJ TREND ŠIPŠANJA "NA SVOJU RUKU"?!

Komentari (0)
Loading