Ukoliko imate OSETLJIVU i OŠTEĆENU kožu probajte OVU namirnicu: Otklanja i EKCEME, ali i smanjuje pojavu BORA

Vesti 13.07.2022 16:30 0

Raste popularnost kozjeg mleka u svetu kozmetike za osetljivu i oštećenu kožu

Ukoliko imate OSETLJIVU i OŠTEĆENU kožu probajte OVU namirnicu: Otklanja i EKCEME, ali i smanjuje pojavu BORA

Pexels

Brojni brendovi kreirali su proizvode s naglaskom na ovaj retro sastojak, kozje mleko. Hidratantna, mlečna formula vrlo je ugodna, naročito leti kad bi trebalo koristiti nešto laganije formule.

Ovaj prirodni sastojak koji je zahvalan za konzumaciju svake vrste, sada je dostupan kao formula za čišćenje tela, kupka, losion, ali i kao krema. Hidrira kožu i umiruje, ali i jača prirodni obrambeni sistem.

- Imala sam jake ekceme kao devojčica. Pošto sam odrasla na farmi, mama me kupala u kupki s kozjim mlekom koja mi je onda sve to ublažila - prisetila se stručnjakinja za njegu lica Kejt Somervil za Vogue.

Mleko ima vitamine B, AHA i kalcijum. Može biti i sastojak pilinga, osim klasičnih krema i losiona. Budući da je hranjivo, smanjuje pojavu bora, ali i mogućnost nastanka novih. Takođe je bogato antioksidansima koji brane kožu od oštećenja slobodnih radikala.

Kozje mleko može se kombinovati s drugim inovativnim sastojcima kao što su skvalan, niacinamid, hijaluronska kiselina i vitamin E.

Nega prirodnim sastojcima sve je popularnija te ta scena ima sve veću popularnost u svetu kozmetike. Drogerije i parfimerije puštaju prirodnu kozmetiku na velika vrata u ponudu.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading