Krema za SUNČANJE od OVIH namirnica je SPAS: Smiruje kožu, a možete ih koristiti i kao OBLOGU za opekotine

Vesti 15.07.2022 22:30 0

Ako se nakon sunca javi crvenilo, za početak ohladite kožu.

opekotine

Shutterstock

Nakon izlaganja suncu koži je potrebna posebna nega. Posebno ako ste se kupali u moru jer so, uz sunce, dodatno isušuje kožu. Iako se na tržištu nudi mnoštvo proizvoda, za sjajnu i zdravu kožu uvek je bolja opcija rešenje iz prirode.

Ako niste fan krema, birajte prirodna ulja. Najbolja su ona hladno prešana i nerafinirana, poput ulja badema, maslinovog ulja, maline, nevena ili gospine trave. Ulje nanesite pod tušem, na mokru kožu, kako bi lakše upilo. Kasnije se strpite i pustite kožu da se sama osuši ili lagano utapkajte peškirom.

Ako ipak volite glatkoću kreme na koži, posegnite za sopstvenim frižiderom, a super kreme napravite u kuhinji.

Krema od breskve

Za kremu od breskve i meda potrebni su vam kore dve breskve, 4 kašičice meda i 2 kašike jogurta. Ogulite breskvu i koru usitnite u blenderu. Pomešate s jogurtom i medom pa nanesite na telo koje ste prethodno natopili vodom. Ostavite da deluje desetak minuta i temeljno isperite toplom vodom. Vaša će koža biti dobro hidrirana i mekana.

Krema za SUNČANJE od OVIH namirnica je SPAS: Smiruje kožu, a možete ih koristiti i kao OBLOGU za opekotine

Pexels

 

Aloe vera umiruje kožu

Aloe vera odličan je saveznik za hidrataciju i smirivanje nadražene kože. Uzmite 4 kašičice gela aloe vere, 4 kašičice maslinovog ulja, 2 kašičice šea maslaca i nekoliko kapi ulja lavande. Sve dobro izmešajte kako ne bi ostale grudice, nanesite na čistu kožu i pustite da se krema dobro upije. Maslinovo ulje iz ove kreme super će nahraniti kožu, a aloe vera pomoći kod potencijalnog crvenila od sunca.

Pomaže i kora narandže

Narandžina kora bogata je vitaminom C koji odlično deluje na kožu. Narandžinu koru ostavite da se osuši, zatim je sameljite u prah i pomešajte s velikom kašikom običnog jogurta. Dobijenu pastu nanesite na čistu kožu, ostavite 15 minuta pa zatim isperite.

Krema za SUNČANJE od OVIH namirnica je SPAS: Smiruje kožu, a možete ih koristiti i kao OBLOGU za opekotine

Shutterstock

 

Oblozi od čaja za opekotine

Ako se nakon sunca javi crvenilo, za početak ohladite kožu. Hladna obloga je odlična prva pomoć, a pomaže kod osećaja peckanja i bola i zategnutosti kože. Odličan preparat je i čaj. Skuvajte litru crnog čaja ili čaja od mente ili kamilice te ga dobro ohladite. Natopite čistu krpu u čaj i lagano tapkajte mesta na kojima se javilo crvenilo.

Krastavac ima analgetska svojstva

Ublažava bol i hladi kožu. Ohladite nekoliko krastavaca i dobro ih izmiksajte u blenderu. Pastu nanesite na kožu, držite pastu od 15 do 30 minuta i zatim dobro isperite hladnom vodom. 

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading