Japanke masku 10 godina MLADOSTI koriste VEKOVIMA: Pravi se od 3 SASTOJKA koje imate kod kuće

Vesti 22.07.2022 16:25 0

Maska za lice 10 godina mladosti - pravi se od 3 jendostavna sastojka, Japanske je koriste vekovima za tretiranje bora.

Lice

Shutterstock

Japanske vekovima koriste jednu namirnicu za negu kože, kose i anti-age. Reč je o magičnom sastojku koji svi imamo kod kuće - pirinač.

Pirinač je neverovatan izvor linolne kiseline i skvalena, snažnog antioksidansa koji stimuliše proizvodnju kolagena. Ovo ga čini sjajnom namirnicom za prevenciju bora, usporava proces starneja kože i štiti je od negativnog uticaja Sunca. Takođe, sadrži vitamin E koji je posebno važan u procesu podmlađivanja.

Posebno blagotvorna je pirinčana voda koja sadrži antioksidante, hidrira kožu i podstiče cirkulaciju. Naročito je korisna kod tretiranja staračkih pega, ublažavanje upala na koži i prevenciji bora.

Donosimo vam jednostavnu masku za lice koja potiče iz Japana, a mnogi je nazivaju "10 godina mladosti", jer ima snažan efekat na podmlađivanje kože i čini da vaše lice bude zategnuto i negovano. Sastojci su jednostavni, verovatno ih već imate u kuhinji!

Sastojci:

  • 3 kašike pirinča
  • 1 kašika mleka
  • 1 kašika meda

 

Priprema

Prokuvati i procedite pirinač, ali sačuvajte vodu u kojoj se kuvao. U pirinač dodajte kašiku toplog mleka i toplu kašiku meda. Nanesite masku iz ovog rastvora na čistu i suvu kožu. Ostavite na licu dok se potpuno ne osuši, pa isperite vodom u kojoj ste kuvali pirinač.

Preporučuje se da masku koristite jednom nedeljno.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading