Prekrivaju CRVENILO i fleke na koži: Ove KREME nisu TEŠKE za lice, daju mu ujedančen i BLISTAV ten

Vesti 03.08.2022 15:45 0

CC kreme su kao stvorene za leto zbog svoje lagane teksture, ali i moći prekrivanja flekica, pigmentacija i crvenila na koži.

Prekrivaju CRVENILO i fleke na koži: Ove KREME nisu TEŠKE za lice, daju mu ujedančen i BLISTAV ten

unsplash.com

Nakon što su mnoge žene spas od teške šminke, posebno u toplijim danima, našle u BB kremama, CC kreme su se pojavile kao odlična alternativa tečnom puderu.

I BB i CC kreme su odličan izbor za dane kada ne želite da nosite tešku šminku ili kad god želite da smanjite broj koraka u svojoj rutini lepote.

Međutim, postoje razlike između njih, čije razumevanje će vam pomoći da izaberete pravu kremu za vas.

BB ili "blemish balm" (balzam za nedostatke ili nepravilnosti) je lagana krema sa čitavim nizom prednosti za kožu, od zaštite od sunca preko hidratacije do sjaja, u zavisnosti od formule. Pored toga, ova krema takođe može donekle zaustaviti nepravilnosti.

CC je skraćenica za "korekciju boje", odnosno korekciju boje ili tena.

Kao i BB kreme, CC kreme imaju više prednosti, međutim, za razliku od BB krema, CC kreme i dalje nude nešto više kada je u pitanju prekrivanje nesavršenosti kože poput tamnih fleka ili crvenila.

Pošto nude bolju pokrivenost od BB krema, CC kreme su takođe odličan izbor za, na primer, kožu koja stari, kojoj je potrebno više prekrivanja zbog finih linija i bora.

CC kreme su, dakle, „dva u jednom” proizvod koji koriguje i prekriva, pa mogu da budu zamena za korektor i puder.

Prednosti CC kreme:

1. Lakša je od pudera, što smanjuje verovatnoću da će vam začepiti pore i izazvati probleme sa aknama.

2. Nudi određenu fleksibilnost u upotrebi jer je možete naneti neposredno pre izlaska iz kuće kada ne želite da nanesete mnogo šminke.

3. Ljubitelji CC krema se zaklinju da neguju i štite kožu i poboljšavaju njen izgled.

Kako koristiti CC kremu?

Za početak, uverite se da je vaša koža čista i suva. Prajmer nije potreban pre nanošenja CC kreme. Nanesite malu količinu kremu na lice prstima.

Obratite posebnu pažnju na područja koja biste možda želeli da sakrijete ili korigujete boju, kao što su tamni krugovi oko očiju ili fleke na liniji vilice. Možda ćete morati da ponovite postupak dok ne postignete željeni izgled, ali obavezno proces započnite malom količinom proizvoda, jer uvek je lakše dodati nego se vraćati nekoliko koraka unazad.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading