Kako da OČISTITE jaknu od ANTILOPA i vratite joj stari sjaj? Sjajan trik postoji za vaš problem, efikasan i jednostavan

Vesti 12.03.2023 22:00 0

Ne samo u proleće, već i u jesen, nosimo jakne od antilopa u raznim bojama? Obavezno pogledajte kako očistiti ovaj materijal!

Kako da OČISTITE jaknu od ANTILOPA i vratite joj stari sjaj? Sjajan trik postoji za vaš problem, efikasan i jednostavan

Shutterstock

Nekoliko sezona zaredom na modnim pistama dominiraju trendovi 70-ih godina. Jakna od antilopa pravi je must have ne samo za ljubitelje kaubojskog ili boho stila. Imajte na umu da je ovo prilično zahtevna tkanina. Zašto? Pošto veoma loše podnosi vlagu, nemojte je nositi u kišnim danima. Nažalost, nepravilna nega takođe može prouzrokovati trajno oštećenje ili promenu boje materijala. Ne znate kako očistiti jaknu od antilopa? Pogledajte naš savet!

Čišćenje jakne od antilopa - specijalizovana sredstva

Nakupljena prašina i prljavština na jakni od antilopa ne samo da izgledaju ružno, već mogu i promeniti boju osetljive tkanine. U prodavnicama obuće i online buticima naći ćete mnogo profesionalne kozmetike koja se lako koristi, od pena do sprejeva, čija je cena do 800 dinara. Takođe možete kupiti gumice za čišćenje antilopa u obliku kockica. Teške mrlje, osušena žvakaća guma, ružni tragovi vlage - zahvaljujući "čarobnoj" kocki nestaće! Ne zaboravite da svaku meru uvek testirate na malom komadu odeće, a zatim je potpuno upotrebite! Na ovaj način ćete izbeći neprijatna iznenađenja. Najlakši način je očistiti jaknu od antilopa na suvo, odnosno samo četkom sa posebnim vrhovima - gumom i sa čekinjama. Ovo je najsigurnije rešenje jer je rizik od oštećenja materijala zaista minimalan.

Ostali trikovi za čišćenje jakne od antilopa

Da li je jako prljava? Stavite jaknu od antilopa na paru, na primer preko kade sa veoma toplom vodom. Nakon otprilike 10 minuta, jednostavno uklonite mrlju sa tkanine dvostrukom četkom. Ako kod kuće imate paročistač ili peglu sa ovom funkcijom - i ovi uređaji će ovde odlično funkcionisati. Napomena - držite se na dovoljnoj udaljenosti od pare, najmanje 15 centimetara. Ne dozvolite da se materijal nakvasi! Ostavite čistu jaknu od antilopa da se potpuno osuši na sobnoj temperaturi. Izbegavajte grejače i druge direktne izvore toplote, poput mašine za sušenje, jer oni loše utiču na kožu.

Kako ukloniti tvrdoglavu prljavštinu sa antilopa? Istražite jednostavne kućne lekove!

Pokušajte da očistite teške mrlje kod kuće. Kako se to radi? Pripremite rastvor, na primer od jeftinih sastojaka dostupnih u svakoj kuhinji, odnosno mleka sa sodom bikarbonom (3/4 tečnosti plus pola kašičice praška) ili kombinacije vode i sapuna (ova mešavina za masne mrlje ne funkcioniše , naprotiv, širi ih). Nežno namočite meki sunđer u činiju, a zatim očistite mrlju. Ne trljajte previše jer ćete oštetiti tretiranu kožu! Ostatke sredstva obavezno uklonite vlažnom krpom ili mekom četkom sa čekinjama. Na kraju, ostavite jaknu od antilopa da se osuši na ventiliranom mestu, ali nikada na direktnom suncu.

 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading