ŽENE se kunu u ovaj RECEPT: Samo par kapi čudesnog ULJA pretvoriće vašu OŠTEĆENU kosu u čistu SVILU!

Najžena.rs Vesti 13.11.2021 18:32 0

Da li ste i vi među onima koji su preporodili kosu sa ovim fanatstičnim tretmanom

ŽENE se kunu u ovaj RECEPT: Samo par kapi čudesnog ULJA pretvoriće vašu OŠTEĆENU kosu u čistu SVILU!

unsplash.com

Koja žena ne želi da ima zdravu, bujnu, meku i svilenkastu vlas? Mnoge su pronašle spas u nekim od prirodnih ulja za negu i za samo par nedelja postigle vidljiv efekat. Jedno od najboljih saveznika za negu kose svakako je arganovo ulje, moćno "tečno zlato" koje oporavlja čak i vrlo oštećenu kosu!

Arganovo ulje sjajno je i zbog visokog sadržaja oleinske i linolenske kiseline, ali i polifenola, vitamina E koje dubinski regeneriše vlas i veliku količinu antioksidanasa štite teme i folikule od bakterija.

Kako je najbolje koristiti arganovo ulje?

Zaista ne postoji strogo pravilo kako bi ga trebalo nanositi na vlas, ali preporuka je da je nabolje naneti nekoliko kapi na tek opranu kosu, dobro prosušeno peškirom, nakon toga je raščešljati i isfenirati. Ukoliko imate vlas koja je dosta suva od hemikalija i farbanja, možete slobodno naneti par kapi arganovog ulja i na krajeve kose tokom narednih dana iako je suva.

Specifična formula ovog ulja neće uticati na mašćenje kose ukoliko ne preterate sa količinom.

Napravite savršeni miks za duboku regeneraciju kose. 

Potrebno je: 2 kašike kokosovog ili maslinovog ulja, 1 kašika arganovog ulja i 1 kašika čistog organskog meda

Priprema:

Pomešajte sve navedene sastojke u čini tako da se sve lepo sjedini. Nakon što dobijete kompaktnu smesu, nanesite izvesnu količinu na svaki pramen kose sve dok ne utrošite svu količinu. Ostavite na kosi 20 do 30 minuta, zatim dobro isperite. Isfenirajte svoju kosu kao i obično i uživajte u divnoj kosi.

Komentari (0)
Loading