Ovo je GREŠKA koju mnogi prave: Ako nikako ne možete da se rešite NEPRIJATNOG mirisa ispod PAZUHA, probajte JEDAN trik

M. G. Vesti 18.08.2022 15:20 0

Letnje vrućine mnogima donose neželjene probleme poput preteranog znojenja.

Ovo je GREŠKA koju mnogi prave: Ako nikako ne možete da se rešite NEPRIJATNOG mirisa ispod PAZUHA, probajte JEDAN trik

Shutterstock

Užasna je situacija kada obučete omiljene odevne komade i 10 minuta nakon izlaska napolje, primetite da imate mrlje od znoja ispod pazuha.

Ne samo da je nezgodno, već može biti i poprilično neprijatnog mirisa. Dermatološkinja Geta Jadav tvrdi da u održavanju higijene regije oko pazuha činimo pogrešno, a rezultat toga su znoj i neprijatan miris.

Dermatološkinja objašnjava da su dovoljne promene u koracima prilikom tuširanja. Važno je da se tokom pranja regije pazuha usredsredite na čišćenje korena dlačica ispod pazuha, koje su sklone da formiraju bakterije. Savetuje se po 30 sekundi utrljavanja gela za tuširanje za svaki pazuh.

Takođe, važno je da se s vremena na vreme menja gel za tuširanje, a najviše se preporučuju kupke na bazi glikolne, mlečne ili bademove kiseline. Ti sastojci će ukloniti mrtve ćelije kože sa površine kojima se bakterije hrane, prenosi tuzlanski.ba.

- Ne bi trebalo da koristite ove vrste proizvoda nakon brijanja, jer bi mogli da izazovu iritaciju. Ostavite ih za prvo čišćenje, a za brijanje koristite drugi proizvod. Takođe, uvek su bolji prirodni proizvodi - zaključila je Jadav.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading