Ova VEŽBA reguliše KRVNI PRITISAK: Instrukotrka fitnesa Mira Jemović pokazuje VEŽBU koja organizam vraća u prirodnu RAVNOTEŽU

Vesti 24.08.2022 10:20 0

Uradite ovu vežbu svakog jutra i otkrićete neverovatne benefite za vaše zdravlje

Ova VEŽBA reguliše KRVNI PRITISAK: Instrukotrka fitnesa Mira Jemović pokazuje VEŽBU koja organizam vraća u prirodnu RAVNOTEŽU

Printscreen/Youtube

Oslobodite se bolova u leđima uz jedan minut dnevno u ovom položaju

Fitnes instruktorka Mirjana Jemović Mačužić svakoga dana čitaocima portala Naj Žena preporučuje po jednu vežbu, koja će im pomoći da se u startu dana osećaju opušteno i urade nešto dobro za svoje zdravlje. Danas je na redu štipaljka koja umiruje glavobolju i anksioznost i oslobađa bolova u leđima.

Za šta je dobra ova vežba:

- protiv visokog pritiska

- protiv neplodnosti

- protiv nesanice

- za olakšanje u sinusima

- smiruje mozak i ublažava stres i blagu depresiju

- isteže kičmu, ramena i donju stranu butina

- popravlja varenje

- olakšava simptome menopauze i menstrualne nelagodnosti

- umiruje glavobolju i anksioznost i smanjuje umor

- Klasični tekstovi kažu da smanjuje gojaznost i da leči bolesti

Kako se izvodi vežba:

- Sednemo na podlogu opruženih nogu.

- Udahnemo, ispravimo leđa i ruke ispravimo iznad glave.

- iz kukova se savijamo napred, tako da trup ostane prav, bez savijanja u leđima.

- uhvatimo se rukama ili za stopala, a ako ne možemo toliko da se savijemo iz kukova a da leđa ostanu ravna, onda se uhvatimo za potkolenice ili butine.

- sa svakim udahom možemo malo da se podignemo i izdužimo trup, dok sa izdahom se još više opuštamo i približavamo stomak butinama.

- Ostajemo u položaju jedan do tri minuta

Ne zaboravite - fizička aktivnost je bitna i za fizičko i za mentalno zdravlje svake osobe, pa vam preporučujemo da nas svakodnevno pratite i učinite dobru stvar, pre svega za sebe. A, kada smo dobri sebi, onda smo drugima, okolini, još bolji.

Opusti se čoveče, sa Mirom Jemović, svakog radnog dana na portalu Naj Žena i Youtube Alo! kanalu od 10.00h.

O INSTRUKTORKI

Mirjana Jemović Mačužić je dugogodišnji instruktor fitnesa. Bavila se različitim oblicima fitnes programa, među kojima su pilates, step aerobik, haj-lou, aerobik, joga, džezersajz i njihove kombinacije. Trenutno vodi treninge pilatesa i održava različite korporativne treninge.

Na instagram profilu Fitnes si ti pokušava da približi ideju da voditi računa o svom telu nije luksuz i ne zahteva mnogo vremena, te da je vežbanje dostupno svima, i onima koji nemaju novca i onima koji nemaju vremena.

- Imamo jedno telo i jedan život, naša dužnost je da to što nam je dato održavamo. Ovo se odnosi na sve generacije – na mlade pred kojima će se tek naći različite trzavice, na roditelje koji ne samo da treba da vode računa o sebi, već i da daju dobar primer svojoj deci, na stare koji treba jesen života da provedu pokretni i vitalni – poručuje.

Komentari (0)
Loading