Vežba za telo koja podmlađuje lice – deluje smešno, ali pomoći će vam da kažete zbogom borama na licu i vratu

M.J. Vesti 25.08.2022 13:07 0

Fitnes instruktorka Mirjana Jemović Mačužić svakoga dana čitaocima potala Naj Žena preporučuje po jednu vežbu, koja će im pomoći da se u startu dana osećaju opušteno i urade nešto dobro za svoje zdravlje

Vežba za telo koja podmlađuje lice – deluje smešno, ali pomoći će vam da kažete zbogom borama na licu i vratu

Naj žena

Danas je na redu položaj lava koji je odličan i za decu i za odrasle jer smanjuje napetost, podstiče rad svih organa, a zbog uključivanja mišića lica – pegla bore. 

Za šta je dobra ova vežba:

- stimuliše organe za disanje i pomaže čišćenje disajnih puteva
- čisti grlo i pomaže regulaciju rada štitne žlezde
- pomaže čišćenju glasnih žica 
- smanjuje napetost 
- smanjuje bore

Kako se izvodi vežba: 

- Sednemo na potkolenice. Držimo kičmu pravom. 

- postavimo dlanove na butine, pa ako nam leđa dozvoljavaju klizimo dlanovima do poda, ispred kolena. 
- držimo leđa pravo, ne dozvoljavamo da se pogrbimo i sa nekim od izdaha malo isturimo grudi napred. 
- otvorimo jako usta, kao lav koji riče i isplazimo jezik koliko možemo prema podu. Dobar efekat postižemo i ako ostanemo u ovom položaju 20 sekundi, nakon čega se vratimo u sedeći položaj, pa ponovimo još 4-5 puta. 
- ukoliko su nam kukovi razgibani, možemo da probamo i napredniju verziju – da spojimo ili ukrstimo stopala, raširimo kolena, a onda, oslanjajući na dlanove i kolena povučemo kukove napred. Opet izbacimo jezik i ostanemo 20 sekundi, pa se vratimo u prethodni položaj. Ponavljamo 4-5 puta. 

Ne zaboravite - fizička aktivnost je bitna i za fizičko i za mentalno zdravlje svake osobe, pa vam preporučujemo da nas svakodnevno pratite i učinite dobru stvar, pre svega za sebe. A, kada smo dobri sebi, onda smo drugima, okolini, još bolji.

Opusti se čoveče, sa Mirom Jemović, svakog radnog dana na portalu Naj Žena i Youtube Alo! kanalu od 10.00h.

O INSTRUKTORKI 

Mirjana Jemović Mačužić (instagram fitnes.si.ti) je dugogodišnji instruktor fitnesa. Bavila se različitim oblicima fitnes programa, među kojima su pilates, step aerobik, haj-lou, aerobik, joga, džezersajz i njihove kombinacije. Trenutno vodi treninge pilatesa i održava različite korporativne treninge. 

Na instagram profilu Fitnes si ti pokušava da približi ideju da voditi računa o svom telu nije luksuz i ne zahteva mnogo vremena, te da je vežbanje dostupno svima, i onima koji nemaju novca i onima koji nemaju vremena. 

- Imamo jedno telo i jedan život, naša dužnost je da to što nam je dato održavamo. Ovo se odnosi na sve generacije – na mlade pred kojima će se tek naći različite trzavice, na roditelje koji ne samo da treba da vode računa o sebi, već i da daju dobar primer svojoj deci, na stare koji treba jesen života da provedu pokretni i vitalni – poručuje. 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading