Ispucali su vam KRAJEVI ali ne želite da se ŠIŠATE? Sačuvajte dužinu KOSE uz pomoć jednostavne metode

Vesti 13.09.2022 14:40 0

Ne mora uvek da bude nužno šišanje

Kosa

Shutterstock

Kada leto prođe, često imamo problem sa kosom i njenim ispucalim krajevima. Kako je uglavom svim ženama žao da je krate, postoje mnoge opcije koje da vam pomognu da sačuvate dužinu. 

Postoje razna prirodna ulja, ali saznajte koje je najbolje za vaš tip kose. 

Ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje je najbolje rešenje za isušen skalp, jer deluje kao izrazito jako hidratantno sredstvo i pojačava rast kose. Ako je intenzivno opadanje kose vaš glavni problem, ovo ulje će se pobrinuti za njen ponovni rast i jačanje. Umasirajte ga u kožu glave i ostavite preko noći. Ujutro ga operite običnim šamponom. Jednom nedeljno sprovodite ovaj tretman i primetićete poboljšan kvalitet kose već za nekoliko meseci.

Ulje nane

Dobra cirkulacija i protok krvi kroz glavu do vlasišta je od izuzetne važnosti za zdravu i gustu kosu. Ulje nane će se pobrinuti za ovo i osigurati dovoljno kiseonika. Rezultat će biti čvrsta i gusta kosa.

Limunovo ulje

Ako imate masnu kosu, onda je ulje ovog citrusa idealno za vas. Odlično je i za borbu protiv peruti, vaški i upale vlasišta. Nanosite ga jednom nedeljno i držite sat vremena na vlasištu, a zatim operite blagim šamponom.

Kosa

Shutterstock

 

Ulje jojobe

Ovo ulje odgovara svim tipovima kose, a poznato je po tome što leči suve i ispucale vlasi.

Ulje čajevca

Ovo ulje takođe odgovara osobama s masnom kosom jer kontroliše stvaranje sebuma, masnoće na vlasištu, ali istovremeno vraća vlagu kosi. Čajevac je dobro rešenje i za perut, a nekoliko kapi možete kombinovati s maslinovim uljem kako bi vam kosa bila blistava i nahranjena.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je najbolji prijatelj isušene kose, naročito zbog letnjih faktora kao što su delovanje sunca i morske vode. Kad vam je potrebna dodatna nega, čak i posle kvašenja kose u hlorisanoj vodi bazena, nanesite ulje na kosu i vlasište, a onda umotajte toplim peškirom Nakon pola sata operite kosu blagim šamponom.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading