Vratila se jedna od NAJPOPULARNIJIH frizura: Svetske zvezde je obožavaju, najveći je TREND ove jeseni

Vesti 24.09.2022 16:55 0

Razdeljak na stranu i mikro šiške podsećaju na prepoznatljivu frizuru holivudske ikone Odri Hepburn.

Vratila se jedna od NAJPOPULARNIJIH frizura: Svetske zvezde je obožavaju, najveći je TREND ove jeseni

pixabay

Kao što smo već pisali, šiške i razdeljak sa strane su se zvanično vratili, a najnovija verzija trenda je inspirisana filmskom ikonom Odri Hepburn. Tzv. "Hepburn šiške" već smo imali prilike da vidimo na Beli Hadid i Zoe Kravic. Ono što ih razlikuje od običnih šiški na stranu je razdeljak i kratki pramenovi na čelu koji podsećaju na prepoznatljivu frizuru holivudske ikone.

- Ovaj izgled je definitivno omaž Hepburn, ali dodata mu je i nostalgija za lookom supermodela iz 90-ih - rekla je frizerka Ejmi Abramit za Glamour, napominjući da je nekoliko supermodela tog vremena, uključujući Naomi Kempbel, Helenu Kristensen i Kejt Mos, na vrhuncu karijere nosilo mikro šiške koje su stilizirale na stranu.

 

 

Šiške Odri Hepburn u filmovima kao što su "Breakfast at Tiffany's" i "Roman Holiday", kao i look na dodeli Oscara 1954. (gde je osvojila Oskara za najbolju glumicu) jedna je od najotmenijih frizura u istoriji Holivuda.

Budući da je dodavanje ili modifikovanje šiški jedan od najbržih i najlakših načina da promenite svoj izgled bez drastičnih promena, zašto ne biste isprobali upravo ovu elegantnu verziju?

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

 

Osim toga, postpandemijska kultura inspiriše nas na eksperimentisanje s modom i lepotom, a većina ograničenja u vidu toga kako "moramo da izgledamo" na poslu pala je u vodu.

- Ova novootkrivena sloboda omogućuje većem broju ljudi da eksperimentišu sa svojom kosom bez straha i mislim da svi volimo da istražujemo ​​svoj izgled. Sada živimo u razdoblju kada je to mnogo više prihvaćeno - zaključila je celebrity frizerka Sabrina Rou Holdsvort.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katie Holmes (@katieholmes)

 

Jasno, slavne dame prve su prigrlile ove promjene pa su Bella Hadid, Kylie Jenner i Katie Holmes nedavno pokazale svoje Hepburn šiške, dok su ih Hale Beri, Kardi B i Ema Votson nosile na crvenom tepihu.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading