Kako se osloboditi bubuljica za jednu noć? Najbolji saveti dermatologa

K.Ć. Vesti 25.09.2022 15:00 0

Pojedinačne velike bubuljice pojavljuju se u najneočekivanijim trenucima, na primer kada se spremamo za važnu proslavu ili imamo razgovor za posao. Šta učiniti u ovoj situaciji?

bubuljice

Shutterstock

Kako se otarasiti bubuljica u najkraćem roku? Proveravamo koja će kozmetika biti najefikasnija i da li su efikasni kućni lekovi za uklanjanje velike crvene bubuljice.

Možete li se osloboditi bubuljica za jednu noć?

Nažalost bubuljicu se nećemo moći otarasiti za vrlo kratko vreme. Čak i jedna noć može biti izazov, ali postoje načini da bubuljice budu manje vidljive. Istovremeno ćemo izbeći stiskanje bubuljice, što značajno produžava vreme zarastanja kože.

Kozmetika za bubuljice - koje sastojke treba da sadrži?

Prema dr Purviši Patelu, koji se citira u časopisu "Elle", pojava bubuljica na licu može biti posledica viška sebuma, povećane mikrobne aktivnosti ili upale kože.

Ako je bubuljica i dalje mala, možemo posegnuti za kozmetikom sa benzoil peroksidom, sumporom, uljem čajevca ili salicilnom kiselinom. Ova četiri sastojka imaju efekat sušenja i takođe eliminišu mikroorganizme. Zahvaljujući njihovoj primeni, promena se neće povećati.

U ovom slučaju će raditi i mast sa hidrokortizonom, što će pomoći da se oslobodite crvenila. Međutim, ne treba ga koristiti predugo jer može začepiti pore.

U slučaju bubuljice koja je nakupila gnoj, možemo staviti topli oblog. Dovoljno je potopiti čist peškir u vrelu vodu, a zatim ga staviti na bubuljicu na 5-10 minuta. Tretman treba ponoviti 3-4 puta dnevno.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading