Bila je NAJLEPŠI supermodel 80-tih godina: Sada u 52. godini izgleda JOŠ BOLJE

Vesti 26.09.2022 13:00 0

Danijela Peštova je zaledila svoju lepotu i mnogi joj zbog toga zavide

Bila je NAJLEPŠI supermodel 80-tih godina: Sada u 52. godini izgleda JOŠ BOLJE

Printscreen/Instagram

Danijela Peštova rođena je u Češkoj, 1970. godine, za nekoliko meseci će napuniti 52 godine.

Otkrivena je odmah posle srednje škole, a iako je planirala da upiše fakultet, posle pobede na takmičenju modela, preselila se u Pariz i potpisala ugovor sa "Madison Modelling Agency". Kada se posle Pariza preselila u Njujork, njena karijera krenula je doživela procvat.

Pojavljivala se na naslovnim stranama vodećih magazina, kao što su GQ, Marrie Claire, Elle, Cosmopolitan. Redovno je sarađivala sa "Sports Illustrated" magazinom, kao i sa brendom "Victoria's Secret".

Za razliku od većine manekenki iz tog perioda, rano se udala. Imala je 25 godina kada se venčala sa Tomasom Butijem, tadašnjim izvršnim direktorom Fashion Caffe-a, sa kojim je dobila i sina 1996. godine.

Brak nije potrajao, razišli su se već 1998. godine. Ove godine, na Dan mentalnog zdravlja, napisala je na Instagramu: "I ja sam išla na terapiju, pomogla mi je. U tom periodu sam bila mlada, razvedena, samohrana mama, koja je živela sama, daleko od porodice. Bila sam depresivna i osećala se izgubljeno. Stres, anksioznost, život... Ponekad ne možemo sami da se izborimo, ponekad je svega previše. Nije sramota potražiti pomoć, ne treba kroz sve da prolazite sami".

Sreću je pronašla pored slovačkim muzičarem Pevelom Haberom, frontmenom grupe "TEAM". Već dvadeset godina su zajedno i imaju dvoje dece, ćerku Elu, rođenu 2002. godine i sina Pola, rođenog 2009. godine. Zanimljivo je i da Danijela tečno govori ruski, engleski, francuski i itallijanski jezik.

I dalje je aktivna i pojavljuje se u brojnim modnim kampanjama, a čest je gost i filmskih festivala i drugih manifestacija u Češkoj.

Prošle godine zajedno sa Helenom Kristensen, učestvovala je u kampanji za "Victoria's Secret".

A jedno od najdražih snimanja i danas je za nju snimanje reklame za "Victoria's Secret". "Jedna od omiljenih reklama koju sam radila i svakako jedna od najtežih. Deo sa plesom i igranjem je bio zastrašujuć, ali su nas sproveli kroz kraći kurs pre snimanja i mislim da smo odlično uradile sve", napisala je.

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading