Da li ste čuli za JOGU LICA? Na potpuno prirodan način možete POVEĆATI usne i PODIĆI jagodice

Naj žena Vesti 17.10.2021 15:06 0

Vežbanjem zatežete vaše telo, ali retko ko zna da postoji i tehnika koja se zove joga lica, a koja podpomaže da uvećate usane i podignete jagodice

Da li ste čuli za JOGU LICA? Na potpuno prirodan način možete POVEĆATI usne i PODIĆI jagodice

Shutterstock

Ništa se ne ubrizgava, samo pratite sledeće korake.

Tijana Rakovac (42), instruktorka joge i joge lica otkriva za SportFem kako za samo nekoliko minuta dnevno, ljudi mogu da izgledaju i deceniju mlađe.

- Na fizičkom nivou imamo čvršću, mladalačku kožu lica i vrata, izraženiji profil lica i konture obraza, usana, krupnije i otvorenije oči, smanjenu natečenost ispod očiju. Podočnjaci su za kratko vreme manje vidljivi zbog bolje cirkulacije krvi celog lica I okoloočne regije, koja povećava nivo kiseonika i hranljivih sastojaka u koži lica. Na mentalnom nivou imamo više samopouzdanja, samokontrole, a duboko disanje koje redovno primenjujemo, pomaže nam da se opustimo, smirimo um i oslobodimo napetosti - rekla je Tijana.


Rezultati se za kratko vreme vide, a evo šta ona kaže.

- Prvi rezultati su vidljivi posle dve nedelje, a kasnije, svakih 28 dana izgledamo sve mlađe, primetićemo manje vidljive linije na licu i osećati se bolje u sebi. Već posle mesec dana imaćemo bolji fokus i podizanje nivoa energije. Nakon tri meseca možemo postići i bolju hormonsku ravnotežu - dodala je ona.

Ovom metodom ne da podstičemo bolju hormonsku ravnotežu, već možemo, prema njenim rečima i podići jagodice.

- Vežbe za lice su najbolji način da podignemo jagodice i sa njima imamo dugoročni rezultat. Ni jedan aparat ili bilo kakvo drugo sredstvo nema takve rezultate. Mi jednostavno vežbama jačamo mišić, isto kao što jačamo vežbom i gluteus. Kada jednom naučimo kako da pokrenemo mišić i bildujemo jagodice, to radimo svakodnevno, dok hodamo ili gledamo film. Jake jagodice održavaju tonus na licu - rekla je ona, a u videu ispod možete da pogledate vežbe za jačanje jagodica.

 

 

Isto tako se mogu uvećati i usne.

 

 


- Vežbama za usta jačamo kružni mišić usana Orbicularis oris, a kada on fukcioniše pravilno i četiri glavna mišića koji ga okružuju fukcionišu na isti način. Na taj način održavamo punoću usana i popravljamo simetriju istih - dodala je.

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading