Napravite sami PILING za telo: Osvežava KOŽU, poboljšava cirkulaciju a veoma je i EKONOMIČAN

Vesti 08.10.2022 16:40 0

Sve sastojke već imate u kući

Piling

Shutterstock

Verovatno znate i same koliko je piling važan segment u nezi kože ukoliko želimo blistav ten. Nije važno da li je reč o koži tela ili lica, piling je nezamenljiv. Na tržištu možemo naći pilinge raznih proizvođača, međutim smatramo da su ovi koje same napravimo efikasniji i sigurno bezbedniji za našu kožu. Izdvojite nekoliko minuta i pripremite svojoj koži pravi tretman uživanja. Sve sastojke već imate u svom domu! 

Nakon pilinga koža je više prokrvljena, a samim tim izgleda blistavije i zdravije, postaje elastičnija i povećava se njen tonus. 

Najbolje bi bilo da prvo toplom vodom pokvasite kožu da bi se pore otvorile, a zatim možete preći na piling. Nemojte biti pretarano grubi, dovoljni su blagi kružni pokreti tokom pilinga. Sami ćete odlučiti šta je potrebno vašoj koži i na osnovu toga možete kupiti, ili u ovom slučaju napraviti, piling. 

Tuširanje

Shutterstock

 
Piling od kafe i limuna

Za pripremu ovog pilinga možete koristiti talog od kafe ili mlevenu kafu, isceđen limun i malo ulja po želji. U pilinge koje pravite sami uvek možete dodati gel za tuširanje ili ulje i na taj način određujete koje jačine će biti piling.  

Kafa i limun će nakon dve do tri nedelje redovnog korišćenja poboljšati tonus kože, regenerisati je i povratiti blistav izgled. Pilinzi sa kafom utiču i na suzbijanje celulita uz masaže kritičnih mesta.

 

 

Komentari (0)
Loading