Limunom protiv BORA, MRLJA i AKNI: Probajte ove dve PRIRODNE MASKE, efekat će vas ostaviti bez daha

Naj žena Vesti 18.10.2021 22:45 0

Zeleni čaj, kurkuma i limun puni su antioksidanata koji hrane kožu i sprečavaju bore i upale

Limunom protiv BORA, MRLJA i AKNI: Probajte ove dve PRIRODNE MASKE, efekat će vas ostaviti bez daha

Shutterstock

 

Sastojci:

  • 2 kašike zelenog čaja
  • prstohvat kurkume u prahu
  • pola kašičice limunovog soka

Zašto

ZELENI ČAJ deluje - pruža antioksidativnu zaštitu. Hrani kožu vitaminima i mineralima. Bori se protiv bora i usporava starenje kože. Štiti kožu od ćelija raka i UV zračenja. Ubija bakterije koje izazivaju akne.

KURKUMA - ima lekovita, lekovita i protivupalna svojstva. Štiti kožu od mnogih upalnih stanja poput akni, ekcema, rubeole i drugih. Pruža antioksidativnu zaštitu. Posvetljuje pege, ožiljke od akni, mrlje.

Priprema:

Dodajte sve sastojke u činiju i dobro promešajte. Nanesite masku štapićem na lice. Ostavite da se osuši 3 minuta. Kada se osuši, nanesite još jedan sloj smeše i ponovo sačekajte 3 minuta. Ponavljajte postupak dok ne potrošite celu smesu. Zatim sačekajte 10 minuta i isperite lice hladnom vodom.

MASKA ZA KOŽU br. 2 

Maska od limuna sa medom i paradajzom treba da umanji sve mrlje na koži. Ova tri kuhinjska sastojka su jedan od najefikasnijih za posvetljenje kože. Istovremeno, to lepo izglađuju.

Sastojci:

  • pola kašičice limunovog soka
  • 1 kašičica meda
  • 1 kašičica pasiranog paradajza

Zašto:

MED - zadržava vlagu u ćelijama kože. Sadrži antiseptičke i antibakterijske supstance koje ubijaju bakterije koje izazivaju akne. Posvetljuje kožu. Ublažava upalu i simptome akni. Smanjuje vidljivost mrlja i pega. Dodaje zdravu boju.

Priprema:

Dobro izmešajte sve sastojke u činiji. Nanesite smešu čistim prstima i ostavite da deluje oko 10 minuta. Zatim isperite lice prvo toplom vodom (da biste omekšali masku), a zatim hladnom vodom.

Savet

  • Prethodno naparite lice da biste očistili i proširili pore radi boljeg prodiranja maske.
  • Višak maske možete čuvati još nedelju dana. Međutim, ako ispušta miris, bacite je.

 

Komentari (0)
Loading