Na ovaj način spasite vaše RUKE od hladnoće: Domaći RECEPTI za kupke će vas ODUŠEVITI jer su bolje od bilo koje kreme!

Vesti 02.11.2022 15:00 0

Nahranite vašu kožu na prirodan i efikasan način

Na ovaj način spasite vaše RUKE od hladnoće: Domaći RECEPTI za kupke će vas ODUŠEVITI jer su bolje od bilo koje kreme!

Printscreen/Youtube

Kada dođu hladni i tmurni dani ne mogu da zaštite naše nežne ruke od pucanja. Čak ni stalna upotreba kreme ne sprečava ovakve situacije.

Ovo su recepti za domaće kupke koje će postati vaše tajno oružje tokom ovakvih dana.

Mlečna kupka

Poznato je da mleko vlaži i hrani kožu ali takođe usporava proces starenja. Stoga ga možete sigurno koristiti u potrebi nege ruku. Jednostavno potopite svoje ruke u kupku od dve šoljice mleka na sobnoj temeraturi i držite ih tako 30 minuta.

ruke

Pexels

 

Soda kupka

Pomešajte dve kašičice sode bikarbone sa pet kapi joda i dve šolje tople vode. Držite ruke u ovoj lekovitoj vodi najmanje 20 minuta. Za to vreme će soda omekašati kožu a jod će ojalatii ploču nokta. 

Uljana kupka

Ovaj domaći lek neverovatan je za suvu i grubu kožu. Dovoljno je samo pomešati dve šolje tople vode s jednom kašikom bilo kojeg nerafiniranog ulja i uroniti ruke u kupku na 20 minuta.

Slana kupka

Ova kupka pomoći će ne samo zaceliti male rane i pukotine na rukama, već i ojačati vaše nokte. Otopite kašiku morske soli u toploj vodi i potopite ruke u otopinu 20 minuta. Uz redovnog ponavljanje postupka, rezultat će vas sigurno zadovoljiti.

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading