Kozmetičarka se hvataja za GLAVU: Koliko je zapravo opasan TREND nanošenja LUBRIKANTA na lice?

Vesti 19.10.2021 12:40 0

Iako je nekima logično da ovaj "gel" nije poželjan da se nanosi na lice, mnogi mejkap influenseri tvrde da je ovo genijalan trik koji pomaže prilikom šminkanja

Kozmetičarka se hvataja za GLAVU: Koliko je zapravo opasan TREND nanošenja LUBRIKANTA na lice?

Printscreen/TikTok

Verovali ili ne, ali u svetu šminkanja je trenutno "in" da umesto prajmera na lice nanosite lubrikant. Da, dobro ste pročitali.

Mnogi dobro poznati influenseri odlučili su da isprobaju šta sve može da zameni prajmer, kozmetički proizvod koji se stavlja kao baza pre nanošenja pudera, i zaključili su da je lubrikant savršen za ovaj posao.

S obzirom da postoje mnogi tutorijali u kojima mejkap gurui demonstriraju kako i koliko ovog gela treba da se nanese na lice i kako da se utrlja - kozmetičari pak tvrde da je ovo recept za nevolju, međutim, njihov apel još uvek nije došao do ovih mladih i uticajnih ljudi.

@caradowntonn #stitch with @itsrady LUBE PRIMER 😳 well that was interesting….. #lubeprimer #durex #makeuphacks #tiktoktrend ♬ original sound - Caradowntonn

 

- Lubrikant nikako ne sme da se koristi u kozmetičke svrhe! Pored toga što će zapušti pore i oštetiti lice, može da izazove bujuk drugih problema - objasnila je kozmetičarka Svetlana Orlandić za "Najženu".

Kozmetičarka je ovom prilikom objasnila da žene koje imaju prirodno masniji tip kože treba da izbegavaju ovaj "trend", jer će to samo pogoršati njihovo stanje i otežati proces šminkanja, koji kozmetičarka generalno smatra problematičnim za kožu.

- Nikako nije pametno lubrikant nanositi na lice, a najgori scenario je da ga nanesete na prljavo lice. Ako ste izašli negde ili se uopšte niste umili tokom dana, pa onda stavili lubrikant na lice, time ćete samo da zarobite prljavštinu u vašim porama i da sebi napravite problem koji će se lečiti nekoliko nedelja - objasnila je kozmetičarka i dodala da joj nije jasno kako mladima padaju ovakve ideje na pamet.

Komentari (0)
Loading