Frida Kalo kao večita MODNA INSPIRACIJA: Ovo su motivi bez kojih ne možemo da zamislimo GARDEROBER ovog proleća

Vesti 31.03.2023 17:30 0

Magdalena Karmen Frida Kalo je jedna od najznačnijih umetnica svih vremena, a njena umetnička dela inspirisana bolom i traumama iz detinjstva, toliko su upečatljiva da i danas imaju neizmeran uticaj na savremene umetnike i predstavljaju neiscrpnu inspiraciju

Frida Kalo kao večita MODNA INSPIRACIJA: Ovo su motivi bez kojih ne možemo da zamislimo GARDEROBER ovog proleća

Printscreen/Instagram

„Nekada sam mislila da sam najčudnija osoba na svetu“, rekla je jednom prilikom meskička slikara, koja će ostati upamćena i kao modna ikona, muza koja je otkrila potpuno novi stil izražavanja.

Frida Kalo,čije je puno ime bilo Magdalena Karmen Frida Kalo i Kalderon, rođena je 6. juna 1907. godine u Meksiko Sitiju, tačnije u La Kasa Azul, koja se nalazila u gradiću Kojoakan. Fridin otac je bio imigrant iz Nemačke koji je ostao u Meksiku i preuzeo porodični fotografski posao Fridine majke Matilde. Matilda je bila ta koja je drastično obeležila Fridin život. Insistirala je da njene tri ćerke budu vaspitane u strogom i strogo religioznom okruženju.

Sa smo šest godina je obolela od dečije paralize. Kako je bilo neophodno da se dugo oporavlaj, to je podrazumevolo potpunu izolaciju od prijatelja, a zbog bolesti je počela da šepa na jednu nogu, zbog čega su joj se mnoga deca rugala. Legenda kaže da je to bio jedan od razloga zašto je nosila duge i šarene haljine i pantalone.


Dugačke haljine i šareni printovi, viseće minđuše, cveće u kosi i guste, iscrtane obrve postale su sinonim za Fridu Kalo. Mnoge poznate zvezde poput Bijonse, Gven Stefani i Madone, koja čak poseduje Fridine slike, oduševljene su njenim modnim stilom, kao i mnogi modni dizajneri i brendovi koji su Fridin stil ugradili u svoje kolekcije, kao što su Alberta Feretti, Naeem Khan i Žan Pol Gotje.

 

Svi motivi će biti aktuelni ove jeseni, ali i modni komadi sa printom umetnice.

Od ogrtača, preko blejzera, jakni, cipela i nakita, sve je ukrašeno printom slane umetnice. Dominantne su i jarke boje, kao i floralni motiv. 

 

Pa bilo koji detalj da odaberete nećete pogrešiti.
 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading